Facebookin arvontasäännöt

Facebookin arvontasäännöt

(päivitetty 2.3.2017)

Minulta kysytään lähes päivittäin Facebookin kilpailu- ja arvontasääntöjä. Mitä saikaan arpoa ja miten ja mitä oikeanlaisessa arvontapäivityksessä saa olla? Siispä tein siitä pienen videon pätkän YouTube-kanavallemme sekä tässä vielä ohjeet kirjallisena ja mahdollisimman selkokielisenä.

Painotan, että nämä ovat Facebookin omia sääntöjä, jotka muuttuvat aika-ajoin. Siispä kannattaa olla kuulolla uusimmista muutoksista ja lukea aina parikin juttua aiheesta.

Mitä ET saa tehdä?

  • Et saa pyytää käyttäjiä tägäämään kavereitaan päivityksiisi tai kuviin.
  • T&J (tykkää ja jaa) ei saa olla arvonnan ehtona.

Mitä SAAT tehdä?

  • Saat pyytää ihmisiä kommentoimaan tai tykkäämään arvontajulkaisusta, tarinasta, videosta tai kuvasta.
  • Voit tehdä arvontoja ulkoisella lomakkeella tai sähköpostitse.
  • Facebookin sääntöjen mukaan vuoden 2017 alusta alkaen voit pyytää ihmisiä tykkäämään sivustasi Facebookissa ja arpoa sen perusteella. MUTTA – huomaathan, että tällöin arpominen on haasteellista, koska mukana saattaa olla sellaisiakin käyttäjiä, jotka eivät enää käytä fb:tä juurikaan. Ja lisäksi jotkut käyttäjät kieltävät näkymisensä muille. Et siis välttämättä näe kaikkia sivustasi tykkääjiä, eikä arvonta olisi tasapuolinen.

Mitä EI KANNATA tehdä?

  • Aiemmin Fb:ssä ei saanut ilmoittaa voittajien nimiä. Käytännöksi nykyisin on muodostunut kuitenkin, että voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti tai “Mikko P. voitti”-tyylillä. Kieltoa ei siis enää säännöissä näytä olevan, mutta henkilötietojen jakaminen yritysprofiilissa ei ole suotavaa. (edit 9.5.2016)
  • Ei kannata uhmata sääntöjä tieten tahtoen. Lue alta lisää.
  • Älä käytä henkilöprofiilia yrityksen toimintaan.
  • Antaa “lisäarpa” käyttäjille päivityksen jakamisesta. Hei, miten valvot tämän ja sitä paitsi se on kiellettyä arvonnan perusteena.

Tässä vielä esimerkki oikean tyyppisestä arvontajulkaisusta:

Nyt on arvonnan aika! Tykkää tai kommentoi tätä päivitystämme ja olet mukana kirjapaketin arvonnassa. Arvonta suoritetaan 1.5.2017 ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Facebook ei ole mukana arvonnassa. Tokihan saat jakaa viestiä eteenpäin, jos siltä tuntuu! Onnea arvontaan!

Facebook toimii siten, että kun joku “äksöni” tapahtuu päivityksesi kanssa, eli joku tykkää, kommentoi tai jakaa juttua, kasvaa näkyvyys. Keskusteluta ihmisiä – Smalltalkkaa! Usein alussa kannattaakin sijoittaa pieni summa rahaa arvonnan alussa, jotta päivitys lähtee käyntiin! Tästä lisää Somesparrauksessa tai katso verkkokoulutuksiamme Somen perusteet ja Somen työvälineet.

Tsekkaa pohjalle myös Grapevinen bloggaus “Kilpailu, arvonta vai arpajaiset”. 

Jos siis törmäät kilpailuihin, joissa saadaksesi osallistua arvontaan, sinun täytyy jakaa jokin päivitys, arvonta ei ole sääntöjen mukainen. Kaikki eivät näitä sääntöjä tiedä ja osa ei välitä.

Entäs sitten?

Pahinta mitä Facebookin ylläpito voi tehdä, on se, että he poistavat koko sivusi, kyselemättä. Ja näin on käynytkin joillekin. En siis lähtisi leikkimään asialla. Lisäksi monen mielestä on varsin vastenmielistä ja ajattelematonta tehdä arvontoja vasten sääntöjä. Saatat virheellisen toimintatavan vuoksi jopa menettää fb-sivustasi tykkääjiä. Olet uskottavampi ja luotettavampi yritys, kun noudatat sääntöjä, vaikka ne joskus vähän jurppisikin. Yrittäjä, Sinä olet mainos!

Jaa tätä viestiä eteenpäin, myös heille jotka eivät vielä sääntöjä tiedä ja ovat uusia fb:ssä ja jos tuntuu että kaipaat itse lisää apuja näihin, niin varaa toki IT/SomeSparraus ja käydään yhdessä asiat läpi selkokielellä. Pohditaan, mitä juuri sinun yrityksesi voisi tehdä paremman näkyvyyden saavuttamiseksi. Meillä Redesanissa 90 % asiakkaista tulee juuri somen kautta, joten pitkäjänteisellä työllä se kyllä onnistuu, tuloksia tulee!

Tuorein tuotteemme  SomePersonalTrainer auttaa sinua pistämään someen vauhtia!

T. Somesparraaja Sanna Jylänki

PS. Ilmainen vinkki – muuta henkilökohtaiset asetuksesi niin, että sinulta kysytään aina kun joku sinut tägää johonkin. Näin et joudu roskaposteihin ja muihin ikäviin päivityksiin tahtomattasi. Lue lisää tästä. 

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

Työkirja itsensäjohtamiseen

Työkirja itsensäjohtamiseen Sanna haastoi meitä katsomaan asioita eri näkökulmista. Kun nyt on vuosi loppusuoralla (ja muulloinkin), niin on hyvä miettiä jo seuraavaa vuotta. Isoja muutoksia

Lue lisää
karsiminen

Karsi ja kiteytä

Karsi ja kiteytä Elämä on usein erilaisten asioiden suorittamista hengästymiseen asti. Useimmilla meistä on erilaisia velvollisuuksia työn, perheen ja vapaa-ajan tiimoilta. Mistä sitten voi tietää,

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!