Yrityssparraus

Yrityssparraus sparraus

No mutta sehän on urheilutermi! Et sinä sitä voi käyttää yritysmaailmassa!

Näin minulle sanottiin Redesanin perustamisen aikoihin kuusi vuotta sitten. Kysyin että miksen muka voisi? No, koska se on urhelutermi. Ei se käy yritysmaailmaan – vastattiin minulle. Höps! Rohkea on se joka yhdistelee ja innovoi vanhoista tutuista jutuista uusia juttuja. Uskaltaa ottaa käyttöön toisia kuuntelematta.

Sparraaja sana kuvaa parhaiten sitä mitä yrittäjien kanssa teen: Kiritän, innostan, tsemppaan, kerron muutosehdotuksia, “potkin persuksille”, sanon suoraan, kannustan ja avaan ovia verkostoihin. Joskus jopa tuon juomaa ja välipalaa, että jaksaisi yrittäjyysmatkaa jatkaa. Se on sparrausta, juuri sitä.

Tänäpäivänä sparraussanaa käytetäänkin vähän joka puolella. Että miten se nyt menikään, ei toimi? Tähän väliin pieni virne ja sarkastinen hymy perään 😉

Täsmäapua – yrityssparraus

Sparrauksessa mennään heti suoraan asiaan, siinä ei raportoida, ei tehdä juurikaan etukäteis selvityksiä, vaan hypätään kelkkaan ja kysytään kysymyksiä. Improvisoidaan. Sparraajalla on oltava laaja tietämys monenlaisesta, mutta ennenkaikkea laajat verkostot, joista hakea apua, kun ei itse kaikkea voi muistaa tai osata. Kysymyksetkin vaihtuvat tilanteen mukaan, sillä sparrauksessa ihminen otetaan ihmisenä ja yrittäjänä. Sparraajan onkin oltava herkkänä sparrattavan tilanteesta, sillä usein asia voi olla hyvin vaikea ja arkaluontoinen. Onhan yritys monelle meistä kuin oma lapsi.

Taitava sparraaja kuuntelee ja kasaa niistä kokonaisuuden kysellessään lisää. Samalla antaen vinkkejä ja ideoita eteenpäin menemiseksi. Tärkeintä sparraajalle on myös kohtalaisen suoraan sanominen, sillä aikaa ei ole tarkoitus käyttää liiaksi, vaan löydettävä ongelman ydin. Ei jaaritella, ei heitellä liirum laarumeita.

Ei joka-alan asiantuntija!sparraus

YritysSparraaja ei yritä opettaa tai auttaa sinua tekemään ammattiasi, vaan auttaa yrityksen pyörittämiseen liittyvissä asioissa. Sparraajan ei ole tarkoitus olla joka-alan asiantuntija.

Sparraajalle on tärkeintä, että yrittäjä saa apua ongelmaansa. Siksi usein saatetaan sparraukseen tulla puhumaan vaikkapa somesta, mutta huomataankin, että tarvittaisi keskustelukumppania jaksamiseen. Yrittäjänä jaksamiseen.

Vaikkei sparraaja yleensä olekaan psykologi, eikä työnohjaaja, ymmärtää hän ihmisen mielenliikkeitä ja ajatusmaailmaa. Se vain on niin, että puhumalla ne asiat selviää. Ja toisen kanssa näkee asiat selkeämmin ja saa hahmotettua tulevaisuuden kuviot uudelleen. Asiat eivät enää ole sparrauksen jälkeen niin solmussa ja mykkyrässä päässä. Pääsee hitusen matkaa eteenpäin.

Eräskin asiakas, joka on yli vuoden ajan ostanut sparrausta säännöllisesti, kertoo, että hänen liikevaihtonsa on kasvanut 50 %:lla! Ihan vain siksi, koska ei tarvitse haudutella asioita päässään, vaan voi aina ottaa vaikkapa puolen tunnin sparrauspuhelun, tai vaikka vartin vinkit, kun vain joku asia alkaa päässä jumittamaan. Sparrauksen jälkeen pystyy taas jatkamaan tuottavaa työtänsä. Mahtava referenssi!

Sparrausta joka lähtöön!

Sparrausta voi ostaa siis monenlaiseen apuun: Someen, tietotekniikkaan, talousasioihin, jaksamiseen, LEAN-asioihin, johtamiseen, myyntiin, markkinointiin, brändäämiseen, aloittamiseen, lopettamiseen jne.

Välttämättä sinun ei tarvitse tietää mikä on isoin ongelma, sillä yrityssparrauksessa löydetään ongelmat ja haasteet yhdessä. Vaikka siis tulisit somesparraukseen, voidaan yhtähyvin puhua talousasioista. Jätä siis kysymykset sparraajalle ja keskity sinä työsi tekemiseen. Siksi me olemme täällä! Tämä on meidän työtämme.

Ota siis rohkeasti yhteyttä, asiat selviää kyllä!

t. Sanna Jylänki, yrityssparraaja

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

karsiminen

Karsi ja kiteytä

Karsi ja kiteytä Elämä on usein erilaisten asioiden suorittamista hengästymiseen asti. Useimmilla meistä on erilaisia velvollisuuksia työn, perheen ja vapaa-ajan tiimoilta. Mistä sitten voi tietää,

Lue lisää
näkyvyyttä facebookkiin

Lisää näkyvyyttä Facebookkiin!

Lisää näkyvyyttä Facebookkiin! Tässäpä pieni vinkkivideo, miten saat yrityksellesi tai yhteisösivullesi lisää näkyvyyttä Facebookissa. Tykkää ja kommentoi toisia yrityksiä yrityksenäsi. Muista tässä kohtaa mukavat kannusteet

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!