YYA – Ystävyys, yrittäjyys ja avunanto

YYA – Ystävyys, yrittäjyys ja avunanto

Yrittäjien yksinäisyys on tällä hetkellä todellinen ongelma. Yrittäjälle työ on iso osa elämää ja joskus ajatukset kiertävät kehää etenkin jos ne ovat painostavia. Miksi ystävät ovat yrittäjälle kultaakin kalliimpia ja miksi nimenomaan ei-yrittäjä ystävät ovat niitä kaikista arvokkaimpia?

Ensinnäkin ystävät muistuttavat sinua siitä, että yrityksesi ei ole koko elämäsi. Olet paljon muutakin; äiti, isä, puoliso, lapsi, sisko, veli, ystävä.. Työsi ei määritä elämääsi ehkä niin paljon kuin kuvittelet joten jos mahdollista niin älkää puhuko töistä kun kohtaatte seuraavan kerran vaan puhukaa niistä kaikista muista tärkeistä asioista.

Heidän ystävyytensä ei perustu yrityksesi menestykseen koska yrittäjyys on ylä- ja alamäkiä. Valitettavasti yrittäjällä voi olla hyvä-veli-verkostoja ja hyvän päivän tuttuja etenkin silloin kun toiminta on nousujohdanteista, mutta yleensä oikeat ystäväsi ovat tunteneet sinut jo silloin kun olet aloitellut toimintaasi ja ennen kaikkea ovat siinä silloin kun ajat ovat huonoja.

Ystävät näkevät paremmin kuka olet. He tuntevat perheesi, he tietävät mistä olet tullut. He näkevät vahvuutesi ja haasteesi ja osaavat oikealla tavalla käyttää näitä asioita viedäkseen sinua eteenpäin bisneksissäsi. He myös tunnistavat, milloin olet terve ja milloin et, joten jos ystäväsi on huolissaan jaksamisestasi, ota se vakavasti.

He tuovat perspektiiviä. He ovat yrityksen ulkopuolella ja samaistuvat kuluttajaan jolloin heidän mielipiteensä ja näkökulmansa on arvokkaampi kuin kanssayrittäjän joka ei välttämättä näe asioita niin kuin sinun asiakkaasi.

Lopuksi muutama vinkki niille jotka ovat yrittäjän ystäviä ja haluaisivat tukea toimintaa:

  1. Osta tuote tai palvelu ja jos pystyt niin maksa siitä täysi hinta
  2. Kirjoita arvostelu. Nämä ovat jokaiselle yrittäjälle arvokkaita
  3. Jaa tarjouksia somessa, voit tehdä jollekin muulle palveluksen
  4. Anna palautetta. Rakentava kritiikki vie toimintaa eteenpäin
  5. Kysy miten voit auttaa ja pidä huolta hänen jaksamisestaan

Jos ystäväpiirissä ei ole ketään avuksi yritystoimintaan niin meillä on onneksi tarjota päätä ja olkapäätä Redesanin sparraajaverkostossa. Omalta osaltani toivon, että yhteydenotto tulisi mahdollisimman matalalla kynnyksellä vaikka aluksi somen kautta koska yrittäjyyteen liittyvissä asioissa minä haluaisin olla sinun ystäväsi. Olisiko meillä hetki aikaa jutella?

Veera Anttila

Veera Anttila,

Verkkokauppayrittäjä, kauneudenhoitoalan ammattilainen, yrityssparraaja ja yrittäjän ystävä

FB Veera Anttila
IG anttilan_veera

PS. Suosittelen tsekkaamaan myös YritysMuuntamon! Sieltä löydät myös minun koulutusmateriaalia käyttöösi ?

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Lisää luettavaa

Sparraajat apunasi!

Sparraajat apunasi! Vaikka Sanna lähti palkkatöihin, niin sparrausta saa edelleen! Upeat sparraajamme ovat apunasi, päänä ja olkapäänä. Muista myös uusi Rohkasu.fi palvelu sekä tuttu YritysMuuntamo.

Lue lisää

Rohkasu.fi palvelu on nyt avattu!

Rohkasu.fi palvelu on nyt avattu! Luuletko ettet pysty? Tiedän että pystyt! Anna Sannan auttaa! Rohkasu.fi palvelu on nyt auki. Kun kaipaat pientä tai isompaa rohkaisua

Lue lisää
Redesan logo

TIEDOTE

Redesanin toimintaa on supistettu
ja sivuston sisältöjä ja toimintoja on karsittu jonkin verran . 

Kannattaa kuitenkin vilkaista, mitä kaikkea hyödyllistä jätimme jäljelle!

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!