Yrittäjätarina Veera Anttila

Yrittäjätarina Veera Anttila

Aloittessani Tradenomiopinnot 2006 muistan tilanteen ensimmäiseltä opintoviikoltani kun yrittäjyyttä käsittelevän kurssin opettaja kysyi onko kellään aikomusta toimia tulevaisuudessa yrittäjänä. Epäröimättä nostin käteni, koska tiesin, että tämä oli joskus koettava; yrittäjyys. En osaa sanoa mistä hohdokkuus ajatukseen yrittämisestä tuli. Ehkä siitä, etten varsinaisesti ollut yrittäjäperheen vesa enkä todella tiennyt kuinka paljon tämä työ minulta ja perheeltäni vaatisi.

Vuosikymmenen alussa kaupan alan työllistymismahdollisuudet eivät varsinaisesti olleet loistavat. Sitä, oliko päätökseni jäädä pois työelämästä valmistumisen jälkeen oikea, voidaan olla montaa mieltä. Omasta mielestäni se oli oikea ratkaisu. Sain lapsen, jäin kotiin, sain toisen lapsen, jäin kotiin ja hujauksessa huomasin olleeni poissa työelämästä viisi vuotta. Vuodesta 2013 olen seurannut vierestä lasteni isän uraa yrittäjänä enkä ottanut siitäkään opikseni vaan päätin ryhtyä itsekin yrittäjäksi alkuvuodesta 2016.

Olen aina ollut herkkäihoinen ja couperosani pahenee vuosi vuodelta. Olen koko ikäni käyttänyt ainoastaan herkälle iholle suunniteltua kosmetiikkaa. Lasten saamisen jälkeen halusin välttää ylimääräistä kemikaalikuormitusta. Totaalikieltäytyjä en kemikaalien suhteen ole, mutta haluan ottaa selvää siitä mitä käyttämäni tuotteet sisältävät ja valita itse kuinka paljon kemikaaleja haluan arjessani käytettävän.

Äitini oli suurin inspiraationi alkaa toimimaan hajusteyliherkkien ja sisäilmasta sairastuneiden puolestapuhujana. Sairauden vaikutusta jokapäiväiseen elämään ei välttämättä ymmärrä, ellei itse oireile tai näe läheltä hajusteyliherkän arkea. Kun itse halusin vaihtaa päivittäiskosmetiikkani täysin tuoksumaan huomasin, että meille kokeilijoille ja kauneudenhoidosta enemmän kiinnostuneille ei olekaan kovin paljon valikoimaa.

Vastaan verkkokaupan visuaalisesta ilmeestä, markkinoinnista, tuotteista, valikoimasta, maahantuonnista ja käytännön työstä itse. Vaikka Hellimmin on oma aikaansaannokseni ja lempilapseni, en voi sanoa tekeväni tätä työtä yksin. Kantava voima ovat läheiseni, sukulaiseni ja ystäväni; tukiverkostoni, jota ilman en selviäisi. Eikä selviäisi kukaan muukaan. Kaikkia yrittäjyyttä harkitsevia kehotan ensimmäiseksi varmistamaan oman verkostonsa vankkumattoman tuen. Vuonna 2018 suoritin yrittäjän ammattitukinnon ja liityin Redesanin sparraajaverkostoon jossa yrittäjäperheeni kasvoi entisestään toinen toistaan upeammilla ihmisillä ja yrittäjillä jotka ovat kirjaimellisesti olleet se työyhteisö johon on voinut tukeutua pahoissa paikoissa. 

Sittemmin olen eronnut ja lähtenyt opiskelemaan hius- ja kauneudenhoitoalaa ollakseni jonain päivänä guru tällä alalla. Paljon olen kaikista kokemuksista ottanut opikseni ja suurimpana ehkä sen että ikinä ei ole valmis. Aina pitää olla uteliaisuutta oppia uutta, oli se sitten ammatti tai harrastus. Minulla onneksi asiat yhdistyvät ja saan monipuolisesti tehdä yritykseni kautta tällä hetkellä verkkokaupan ja sparrauksen lisäksi myös meikkaus- ja maskeerauskeikkoja sekä kauneudenhoitoalan konsultointia. Jaksan arkea kun huolehdin siitä että minulla on aikaa harrastaa luovia juttuja ja viettää aikaa lasten kanssa. Siinäkään ei ole kyse muusta kuin aikataulujen suunnittelusta ja oman ajan hallinnasta. 

Yrittäjyyteen ei voi suhtautua kuin työhön. Se on elämäntapa. Tässä hommassa ei ainakaan aluksi voinut laskea hintaa omalle työlleen, koska tuntipalkka jäisi surullisen surkeaksi. Kaiken teet kuitenkin itsellesi ja pienten lasten kanssa joustavat työajat sopivat minulle mainiosti. Yrittää pitää oikeista syistä. Itselleni se on mahdollisuus elättää itsensä haluamallaan työllä, kirjoittaa asioista jotka kiinnostavat ja edistävät itselle tärkeitä asioita. Yrittäjänä olen ennenkaikkea vapaa ja voin sanoa rakastavani työtäni eikä se ole nykymaailmassa aina itsestäänselvyys!

Minulle Hellimmin on toteutunut unelma yrittäjyyden, intohimon ja omien arvojen yhdistämisestä.

Veera Anttila, 
Yrittäjä @hellimmin
Sparraaja @redesanoy 

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

Redesan sparraus

Vinkkejä markkinointiin YouTube-LIVE lähetys!

Vinkkejä markkinointiin YouTube-LIVE lähetys! Maksuton LIVE lähetys perjantaina 25.9.2020 klo 13.00 Tervetuloa YouTube kanavallemme katsomaan lähetystä, jossa saat vinkkejä markkinointiin LIVE lähetyksessä!Tule ja kysele, kerro

Lue lisää
kevytyrittäjyys

KevytYrittäjyys webinaari!

KevytYrittäjyys webinaari! Tallenne saatavilla! Maksuton webinaari, jossa innostava rohkaisija Sanna Jylänki, Redesan Oy:stä sekä Omapajan Anna Tervahauta sekä Marko Tyyskä juttelevat kevytyrittäjyydestä. Mitä on kevytyrittäjyys,

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!