Suurin niistä on…

Suurin niistä on…

a) yrittäjyys

b) rakkaus

c) joku muu mikä?

Elämä heittelee ja siihen kuuluvat ylä- ja alamäet iloineen ja suruineen. Liian usein huomaan pysähtyväni asettamaan asiat uudelleen tärkeysjärjestykseen ja viimeinen vuosi on ollut ainakin minulle yrittäjä suuri kasvun paikka. Murtumisen jälkeen elämä on selkeämpää ja on taas helpompi huomata mikä todella merkitsee. Yrittäjyys nimittäin vie mukanaan etenkin jos toimii kuten itse toimin ja tekee suurimman osan töistä kotona. Lasten mentyä nukkumaan on helppo livahtaa tekemään alta pois vielä se yksi juttu ja viikonlopusta voi uhrata muutaman tunnin työlle. Varmaa on, että töitä riittää eikä muukaan elämä, etenkään lapsiperheessä, jousta vaikka sitä kuinka joskus toivoisi. Äitinä tunnen usein syyllisyyttä siitä, etten ole tarpeeksi läsnä lasteni elämässä. Parisuhteessa, jos mahdollista, vielä enemmän koska valitettavan helposti mieskin jää paitsioon kun keskittyy vellomaan huono äiti – olotiloissa ja unohtaa vaalia yhteistä aikaa, joka kuitenkin on yksi merkittävimmistä voimavaroista. Ystävät ovat oma lukunsa etenkin näin poikkeusaikana. Yrittäjyyden myötä kaikki oma panostus suhteiden ylläpitämiseen jää ja huomaa ketkä ovat niitä, joille voi soittaa useammankin kuukauden hiljaiselon jälkeen niin, että he myös ymmärtävät elämäntilanteeni eivätkä sorru torumaan välinpitämättömyyttäni.

Yrittäjyydessä on myös etunsa. Juuri tällä viikolla olin tyytyväinen siihen kun yllättävän tilanteen vuoksi ei tarvinnut lähteä soittelemaan kenellekään, ettei pääsekään tänään töihin. Kaikesta päätän itse, mutta kaikesta vastaan myös itse. Kolikon kääntöpuolena en voi sulkea ovea ja jättää töitä työpaikalle, ajatustasolla asioita työstää tahtomattaan. Yrityksestä on huolehdittava, jotta voi huolehtia perheestään ja toimeentulosta, mutta nämä kaksi on pystyttävä yhdistämään niin, että molemmille on aikaa ja energiaa. Yrittäjä ei voi olla itsekäs…tai voi, mutta auttamatta laiminlyö silloin perheensä ja parisuhteensa. Myönnän sortuneeni pitämään elämääni itsestäänselvyytenä ja paisutan pienistä ongelmista ja työasioista suuria stressinaiheita. Lopulta ne asiat, jotka kaikkivoipaisena pelastaisin ilmastonmuutoksen aiheuttamilta luonnonkatastrofeilta eivät millään tavalla liity yritykseeni. Tämän tärkeysjärjestyksen kun muistaisi itselleen iskostaa! Valitettavasti pysähdyn näiden asioiden äärelle vasta kun suru tai pelko valtaavat ajatukset, vaikka ne pitäisi huomata useammin niinä hetkinä kun katselee niitä kaikista tärkeimpiä ja tuntuu kuin sydän pakahtuisi onnesta.

Yrittäjä ole itsellesi lempeä. Jos ajatukset kiertävät kehää ja tulevaisuus näyttää synkältä mieti voisisko sparrauspuhelu toisen yrittäjän kanssa helpottaa oloa. Me sparraajaverkostossa emme välttämättä voi antaa yhtä oikeaa vastausta asoiden ratkaisemiseksi mutta voimme varmasti kuunnella ja tuoda uusia näkökulmia tilanteeseen sekä ohjata sinua oikeaan suuntaan, olla päänä ja olkapäänä. Älä jää yksin vaan etsi muita yrittäjiä. Yritysmuuntamo tarjoaa valtavan materiaalipankin lisäksi yrittäjäyhteisön tuen silloinkin kun itse ei enää jaksa asettaa asioille kultareunuksia. Nyt jos koskaan me pienet yrittäjät kaipaamme toistemme tukea ja kannustusta!

Veera Anttila

Veera Anttila

Kirjoittaja on Redesanin sparraajaverkoston sparraaja, verkkokauppayrittäjä ja kauneudenhoitoalan ammattilainen, sissi ja supernainen.

Katso Veerasta lisätietoja sparraajakortista.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

Hinnoittelu

Puhutaan myynnistä!

Puhutaan myynnistä! Myynti, tuo aina niin haastavan tuntuinen osa-alue. Myynnin suunnittelussa pitää toisinaan rohkaistua istumaan alas ja tekemään suunnitelmat kuntoon. Kelle myyt, mitä myyt, miksi

Lue lisää
jaksaminen yrittäjänä

Mikä vaikuttaa ajankäyttöösi?

Mikä vaikuttaa ajankäyttöösi? AJAN USKOMUKSIA Yrittäjänä tiedät, että aikaa on riitettävä mitä moninaisempiin tehtäviin. Ja joskus voi käydä niin, että emme ole osanneet varautua ennakoimattomiin

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!