Näin sivutoimisesta yrittäjyydestä ei tule päätyösi!

Näin sivutoimisesta yrittäjyydestä ei tule päätyösi!

Toimitko sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön ohessa? Mietitkö joskus sivutoimisuutesi tulevaisuutta? Alkaako työtä olla liikaa etkä ehdi tehdä kaikkea mitä pitäisi? Pelottaako sinua se, että joskus joudut jättämään päätyösi ja keskittymään yrityksesi pyörittämiseen?

Tässä sinulle viisi neuvoa, joilla varmistat, ettei yritystoimintasi koskaan kasva niin isoksi, että joudut edes miettimään päivätyösi jättämistä.

  1. Älä jätä päivätyötäsi. Tee mielellään kokoaikaista työtä yritystoimintasi rinnalla, osa-aikaista jos muu ei ole mahdollista. Näin sinulla ei koskaan ole riittävästi aikaa keskittyä kunnolla sivutoimisen yrityksesi kehittämiseen ja johtamiseen. Sammuttelet tulipaloja ja hoidat kiireellä tilauksia, toimituksia tai sovittuja urakoita, mutta firma ei kehity liian isoksi.
  2. Älä myy verkossa mitään automaattisesti. Varmista se, että jokainen tilaus tai toimitus vaatii sinulta ainakin sähköpostin lähettämisen, parhaassa tapauksessa puhelun tai asiakkaan tapaamisen ennen kuin myyntiä syntyy. Näin et ehdi saada liikaa myyntiä aikaan.
  3. Älä rakenna verkostoja. Tee yksin ja hoida kaikki asiakkaidesi tarvitsemat asiat itse. Älä käytä alihankkijoita tai solmi yhteistyökumppaneita. Älä myöskään mieti mitä muita tuotteita tai palveluja asiakkaasi tarvitsee sinun tuotteesi tai palvelusi lisäksi tai etsi niitä tuottavia yrityksiä. Älä missään nimessä ota mahdollisiin yhteistyökumppaneihin itse yhteyttä. Jos he ottavat sinuun yhteyttä, pyydä lähettämään sähköposti äläkä koskaan vastaa siihen.
  4. Älä kerro yrityksestäsi kenellekään ellei ole pakko. Unohda aktiivinen somettaminen tai asiakashankinta. Jos sinulla on nettisivut, poista ne tai ainakin jätä päivittämättä. Älä seuraa sivuillasi kävijöitä, siitä tulee sinulle suotta vaan lisähommaa ja kiirettä. Myy vain jos joku ottaa yhteyttä ja on kiinnostunut ostamaan.
  5. Älä usko omaan yritykseesi. Ihan kivahan se on, mutta ei sillä kukaan oikeasti eläisi. Pysyttele poissa kaikista yrittäjien tai yrittäjyyttä suunnittelevien tapahtumista, seminaareista, someryhmistä tai myyntitapahtumista. ne eivät ole sinua varten, sinullahan on vain pieni puuhastelu-yritys.

Noudata näitä ohjeita uskollisesti. Voin taata, ettei yritystoimintasi kasva liikaa ja voit rauhassa jatkaa elämääsi. 🙂

niinapalmunenNiina Palmunen

Kirjoittaja on Mielimylly Valmennustoimisto Oy:n yrittäjä ja Redesan yrityssparraaja.

Jos kaikesta huolimatta pohdiskelet sivutoimisesta yrittäjyydestä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ryhtymistä, niin varaa toki sparrausaika ja jutellaan lisää.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

Mitä on sparraus?

Mitä on sparraus? Tässä tekstissä kerron kolmesta eri näkökulmasta mitä on sparraus. Tekstiä varten on haastateltu Sanna Jylänkiä, Redesanin perustajaa, kahta sparraajaa Sirpa Rossia ja

Lue lisää

Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustaminen Mitä kannattaa miettiä ja ottaa huomioon kun lähtee perustamaan uutta yritystä? Mistä apuja ja millaisia verkostoja kannattaa olla? Sparraajamme Niina Palmunen kertoo pitkän

Lue lisää

Verkostoituminen

Verkostoituminen Minä olen positiivinen muita kannustava ja tsemppaava yrittäjä Sirpa Rossi, Jyväskylästä. Stailaus- ja Hyvinvointipalvelu Rocker Style sai alkunsa 1.4.2016 täysin halusta auttaa muita voimaan paremmin. Minulle

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!