Minusta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää, mutta voitin pelkoni

Minusta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää, mutta voitin pelkoni

Minusta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää. Kasvoin yrittäjäperheessä ja tiesin yrittäjyydestä ”liikaa”, sillä näin yrittäjyyden riskejä ja kuinka huonosti voi pahassa tapauksessa käydä. Vaikka näin nuorena kotimme pakkohuutokaupan, päätin siitäkin huolimatta ryhtyä yrittäjäksi aikanaan.

15 vuotta sitten aloin nimittäin pohtia, että haluaisin tehdä jotain erilaista. Tahto tehdä oli niin kova, että pian huomasin olevani yrittäjä. Olen kerran yrittäjyystaipaleeni varrella ollut palkkatöissä muutaman kuukauden, mutta yrittäjyys on aina vienyt voiton. Vaikka palkka oli todella hyvä, totesin, ettei palkkatyö ole enää minun juttuni. Omassa yrityksessä toimiessani voin auttaa ihmisiä, toteuttaa itseäni sekä hassutella ja leikkiä!

Yrittäjänä olen oppinut, että intohimo ja tahtotila vievät pitkälle. Lisäksi opiskelen ja kehitän itseäni jatkuvasti. Tämä pitää aivot vireänä ja saa tarkastelemaan bisnestä uudelleen ja sitä kautta kehittymään.

Tuoreelle yrittäjälle tai yrittäjäksi haluavalle antaisin nämä vinkit:


1. Luota itseesi

2. Hanki sparraajia

3. Kasvata verkostoja

4. Pyydä apua

5. Ole esillä rohkeasti

Yrittäjänä olen oppinut uskomaan ja luottamaan itseeni sekä tekemiseeni. Olen saanut rohkeutta ja oppinut johtamaan itseäni. Uskon, että voi tehdä mitä vaan, jos haluaa.

Omia vahvuuksia yrittäjänä ovat avoimet silmät ja innokkuus kokeilla kaikkea uutta sekä tietenkin rohkeus olla esillä. Somettaminen on yksi mahtava tapa olla esillä ja luoda verkostoja. Somessa touhuamisen aloitin jo IRC:issä, pikaviestipalvelussa, joka oli käytössä jo 90-luvulla. Siellä valittiin itseä kiinnostava kanava ja lähdettiin huhuilemaan juttuseuraa… ja pian oltiinkin uuden kaverin kanssa leffassa. Somen kautta verkostoidun jatkuvasti upeisiin tyyppeihin. Verkostothan ovat yrittäjän sosiaaliturva!

Vuonna 2016 olin somettanut niin paljon, että Andy Hopi oli törmännyt minuun sosiaalisessa mediassa. Hän pyysi minua 101 tarinaa yrittäjyydestä -haastatteluun. Yllätyin tästä, sillä Andyn nimi oli jo entuudestaan tuttu upean Täysii-seminaarin myötä, jonka tallenteita olen katsonut ja saanut niistä motivaatiota ja tukea matkani varrella. Koen, että olemme Andyn kanssa hengenheimolaisia. Yhteistyömme on jatkunut haastattelusta lähtien ja nyt olen Andyn Tekijäakatemiassa asiantuntijana!

(juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen?)

Tekijäakatemia on valmennuskokonaisuus, jonka avulla voit luoda omasta intohimostasi kannattavan liiketoiminnan.

Menestyvää liiketoimintaa on vaikea luoda, jollei tunne itseään ja ymmärrä omia toimintamallejaan. Siksi Tekijäakatemiassa keskitytään liiketoiminnan rakentamisen lisäksi myös tukemaan jokaisen osallistujan omaa kasvun matkaa.

Miltä tuntuisi elää, jos tekisit unelmiesi työtä? Tuntuisiko se edes työltä? Haaveiletko koskaan unelmatyöstä, jossa ansaitset hyvin, luot arvoa muille ja pidät samalla hauskaa?

Oletko toivonut, että olisi tapa määrittää oma ansiotasosi ja tehdä mitä haluat… ja joku näyttäisi sen kädestä pitäen? Jos tämä kuvasi yhtään sinua, niin nyt on tilaisuutesi!

Haluatko jatkaa samaa rataa vai lähdetkö tavoittelemaan todellista unelmatyötä samanhenkisessä ryhmässä? Ryhmässä, joka ymmärtää ja tukee sinua matkallasi.

Katso lisätiedot tästä.

Koska toimin Tekijäakatemian kumppanina, saan palkkion kauttani Tekijäakatemiaan liittyneistä.

BONUS!

Samalla laitan hyvän kiertämään. Kun liityt mukaan oheisen linkin kautta TI 13.4.2021 mennessä, saat lahjaksi 30 minuutin sparrauksen kanssani!

Katso myös Sannan LIVE lähetys 6.4. klo 9 (tai tallenne myöhemmin) aiheesta 4+1 yritystoiminnalle tärkeää asiaa:

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Lisää luettavaa

Sparraajat apunasi!

Sparraajat apunasi! Vaikka Sanna lähti palkkatöihin, niin sparrausta saa edelleen! Upeat sparraajamme ovat apunasi, päänä ja olkapäänä. Muista myös uusi Rohkasu.fi palvelu sekä tuttu YritysMuuntamo.

Lue lisää

Rohkasu.fi palvelu on nyt avattu!

Rohkasu.fi palvelu on nyt avattu! Luuletko ettet pysty? Tiedän että pystyt! Anna Sannan auttaa! Rohkasu.fi palvelu on nyt auki. Kun kaipaat pientä tai isompaa rohkaisua

Lue lisää
Redesan logo

TIEDOTE

Redesanin toimintaa on supistettu
ja sivuston sisältöjä ja toimintoja on karsittu jonkin verran . 

Kannattaa kuitenkin vilkaista, mitä kaikkea hyödyllistä jätimme jäljelle!

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!