Loppuuko usko?

Loppuuko usko?

Kuuluuko elämään ja yrittäjyyteen ajoittainen uskonloppuminen?

Mistä löytää sen voiman nousta ja aloittaa alusta? Se mikä ei tapa vahvistaa, kyllä, mutta entäs jos tuntuu, että se tappaa eikä vahvista? Mistä silloin löytyy se vahvuus pistää asiat tärkeysjärjestykseen ja hengittää syvään?

Itselläni usein toimii lenkki. Koirat mettään ja ite perään. Metsää kuunnellessani mietin asioita jotka ovat hyvin. Mulla on auto, vaikka ei mikään uutuuden karhea olekaan, karhea muuten vaan. On koti ja ruokaa kaapissa vaikkei ehkä mitään kurmeeta mutta hengissä pysytään eikä kellään oo nälkä. Vaikka välillä tuntuu että maailma kaatuu tähän paikkaan, on aina joku asia joka on hyvin. On edes perhe jolle kiukutella, tai ystävä jolle soittaa. Hetken kun rauhoittuu ja miettii positiivisia asioita yleensä asiat löytävät oikeat mittasuhteet. Toisinaan pitää itkeä ja huutaa mutta ei siihen kuole. Tärkeämpää onkin purkaa tunteet puhumalla tai vaikkapa itkemällä hetkinen, kuin sulkea ne sisälleen. Ystäviä tarvitaan tässäkin. Tai sparraajia.

Joskus paha olo ei kuitenkaan mene ihan helposti ohi, vaan lenkin jälkeen hyökkääkinnurkan takaa kuin yleinen syyttäjä! Yleensä tämä kaveri taitaa olla nimeltään Pelko! Tuiki tarpeellinen kaveri, vaikkei aina niin miellyttävä. Ajatellaan pelon hyviä puolia, jos et pelkäisi voisit ajaa niin lujaa kun autosta lähtee, tai syödä tai juoda mitä tahansa myrkyllistä koska et pelkäisi seurauksia. On paljon asioita joissa pelko on hyödyllinen, mutta joskus se pyöveli jumittaa asioita kohtuuttomasti ja saa sinut jäämään peiton alle.

Entäs jos en pärjää? Jos yrittäminen tai tämä ideani ei toimikaan? Entäs jos en saakaan velkaa tai vuokraa maksetuksi? Onko parempi olla yrittämättä kokonaan ja antaa pelolle valta kuin nousta sotaan lohikäärmettä vastaan. Nämä kaksi mahdollisuutta ovat toki olemassa. Voit antaa pelon voittaa ja istua kotona tai työssä jossa et viihdy ja antaa elämän valua hukkaan. Voit olla aloittamatta parisuhdetta koska se ei kuitenkaan toimi, tai olla alkamatta yrittäjäksi koska sillä ei kuitenkaan ehkä elä. Pelko voi hyvin, pitää sinut ottessaan ja viihtyy luonasi. Mikä onkaan se pieni ääni joka jäytää sydäntäsi joka sanoo olisiko se sittenkin onnistuminen, yrittäjyys tai parisuhde. Ainoa asia jolla saat asian selville, on taistelu pelkoa vastaan yrittämällä, kokeilemalla ja epäonnistumalla, kaatumalla ja nousemalla ylös kokeilemaan uudestaan.

Välillä tuntuu että itse olen epäonnistunut kaikeissa missä tässä elämässä voi epäonnistua, kuinka sitten osaan vielä olla positiivinen tulevaisuuden suhteen. Jokaisesta epäonnistumisesta olen oppinut, en kaikista ekalla kerralla mutta kuitenin. Epäonnistumiset ovat hioneet luonteeni mustavalkoisuuden särmiä näkemään myös harmaat alueet. Olen oppinut olemaan tuomitsematta ihmisiä, koska koskaan ei tiedä sitä polkua jonka joku toinen on kulkenut. Otan siis jatkossakin ilolla ja kiitollisuudella vastaan pelon ja epäonnistumisen. En antaakseni niille periksi vaan rupeäkseni pelossa silloinkun se on tarpeen ja noustakseni taas taistoon sitä vastaan.

Joku viisas sanoi: pelon kohdatessasi mieti mikä on pahin mahdollinen asia joka voi mennä pieleen, jos niin käy selviätkö siitä? Jos selviät, mikä estää sinua yrittämästä?

Elämä ei ole tarkoitettu kuljettavaksi yksin. Pyydä siis apua ystäviltä tai muilta läheisiltä. Joskus ei kuitenkaan voi vaivata ystäviä jos on kysymys vaikkapa bisneksistä, tällöin voi myös sparraus olla tarpeen.

Päätä ja olkapäätä tarjolla!


saripudas

Sari Pudas oli Redesanin sparrausharjoittelija.

“Olen aina ollut kiinnostunut ihmisistä ja mitä heidän mielessään liikkuu. Aistin helposti ihmisten tunnetilat ja olen hyvä kuuntelemaan. Varsinaisesti asia kuitenkin konkretisoitui,  kun läheinen ihminen kuoli. Sen jälkeen hain psykologin apua ja opin käsittelemään kaikkia elämän kolhuja ja päästämään niistä irti. Elämässä sattuu paljon kaikenlaista, eikä aina osaa nähdä suoralta kädeltä tapahtumassa hyvää, saati kasvunpaikkaa. Kasvu tekee kipeää mutta on ehdottomasti  sen arvosta. Omaa kasvuani vauhditin Intuitiivisen Energiahoidon kurssilla sekä useilla muilla itsetuntemuksen kursseilla sekä lukemalla paljon psykologian ja itsetuntemuksen kirjallisuutta. 

Nyt omaan jonkin verran eväitä käsitellä elämän tuomia haasteita ja näitä eväitä haluan jakaa kanssasi. Elämä on oppimista joka päivä.”

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

näkyvyyttä facebookkiin

Lisää näkyvyyttä Facebookkiin!

Lisää näkyvyyttä Facebookkiin! Tässäpä pieni vinkkivideo, miten saat yrityksellesi tai yhteisösivullesi lisää näkyvyyttä Facebookissa. Tykkää ja kommentoi toisia yrityksiä yrityksenäsi. Muista tässä kohtaa mukavat kannusteet

Lue lisää

Verkostomarkkinointi ei ole peikko!

Verkostomarkkinointia pidetään usein joko peikkona tai vähäpätöisenä. Moni kuitenkin hankkii elantonsa verkostomarkkinoinnilla. Yhdelle sopii toinen ja toiselle toinen. Verkostomarkkinointi, tai suoramyynti, on tapa yrittää ja

Lue lisää
algoritmi

Facebookin algoritmitestin tulokset

Teinpä taas “ihmiskokeen” Facebookin algoritmeillä. Tein kesäkuussa 2019 kolme päivitystä lähes samaan aikaan hyvin saman tyyppisesti. Halusin näyttää teille, miten vaikuttaa seuraavat toimet somekäyttäytymisessä: Kun

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!