5 vinkkiä someen!

5 vinkkiä someen!

Nämä vinkit ovat sinulle, joka haluat saada somesta enemmän irti – mutta ei sinulle, joka jaat vain kissakuvia naapurillesi ja kavereillesi, mikäli et halua muuttaa suuntaasi ja tavata uusia ihmisiä! Uusien ihmisten tapaaminen somen kautta ei nimittäin ole mikään mysteeri, vaan ihan oikeaa elämää ja työtä. Toki sinun tulee itse katsoa ketä tapaa, missä tapaat ja miksi. Jotta sinä olisit luotettava verkostokumppani, laita näillä ohjeilla oma somesi kuntoon. Kun sinulla sitten on tarpeeksi uskottavia verkostoja ympärilläsi, olet itsekin uskottavampi. Tosin se ei tarkoita sitä, että sitten voit hölmöillä miten huvittaa.

Some vie paljon aikaasi, mutta “oikein” käytettynä se myös tuo sinulle paljon. Mitä se tuo, se on itsestäsi kiinni. Se miten somea käytät, on myös sinusta kiinni. Sinä päätät minkä verran olet siellä ja mitä siellä puuhaat. Jos haluat rauhaa, laita some pois, säädä ilmoitukset vähemmälle ja opettele itsesijohtamista. (lataa vaikkapa työkirjan linkin takaa) Sinä päätät minkä verran annat somelle aikaasi.

Somessa verkostoidut ja verkostoituminen on taas pitkäjänteinen juttu. Et koskaan tiedä mitä kaikkea kohtaamistesi henkilöiden kautta alkaa tapahtua. Ei tietenkään kaikkien… Ole siis kärsivällinen ja pitkäjänteinen!

Ja sitten ne vinkit:

 1. Katso että yhteystietosi ovat kunnossa ja logosi tai profiilikuvasi on tunnistettava ja tuore. Jotta sinuun voidaan olla yhteydessä tarvittaessa muutenkin!
 2. Some tarkoittaa sosiaalista mediaa, eli tarkoitus on olla sosiaalinen (ja oikeesti myös introvertit tykkää somesta, koska täällä ei tarvii jutella kuin kirjoittamalla 😉 – Juttele, höpöttele, smalltalkkaa, rupattele – sitoutua ihmisiä! Ole läsnä.
 3. Verkostoidu rohkeasti – some ei ole vaan kanava kaverien kanssa, vaan paljon laajempi käsite. Mene keskusteluryhmiin, perusta omia ryhmiä, ota rohkeasti uusia tyyppejä verkostoihisi. Some ei ole myöskään pelkkä Facebook. Some on mm. LinkedIn, Instagram, Pinterest, Twitter, TikTok, SnapChat, SlideShare, YouTube, Vimeo, Soundcloud jne….
 4. Laita itsesi peliin, siis myös naamaa esiin. Me haluamme syntymästämme lähtien nähdä kasvoja (me näkevät ihmiset siis).
 5. Videoilla menestykseen! Videot ovat helppoja ja halpoja toteuttaa. Et tarvitse studioita arkisista jutuista kertomiseen, mutta rohkeutta tarvitset useimmiten enenpi kuin tekniikan tuntemista.

Siispä #uskallanäkyä!

Jos nuo edelliset mietityttää että miten sitä nyt sitten oikeasti tehdään niin elä hättäile, vaan ota yhteyttä. Me autamme. Sparraajat sparraa ja Sanna tulee teille puhumaan aiheista tai rohkaisemaan videoilla esiintymisessä.

Iloista somettamista!

Toivoopi SomeSanna ja #SomeSenni 😉

ps. Tsekkaa myös meidän kurssit!

Tässä vielä vähän videolla:

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

2 Responses

 1. Moi Sanna
  Nuo on ihan hyviä vinkkejä somettamisen aloittamiseen ja kun yritystä tai henkilöä brändätään.
  Mutta kuten kaikki somettajat tiedämme, niin facebook näyttää niin henkilöpostauksia kun varsinkin yrityspostauksia orgaanisesti erittäin vähän. Jotta se oikeasti saa näkyvyyttä ja leviää, niin tosiaan vaatii niin hyvää sisältöä, että siitä tykätään, mutta ennen kaikkea kommentoidaan ja jaetaan. Ja nimen omaan tykkäys ok, kommentointi vielä parempi, jakaminen paras. Mutta että niitä jaetaan, niin se vaatii jo postaukselta paljon.
  Mutta voisit ottaa koulutuslistallesi, miten pienillä kustannuksilla saadaan facebook-näkyvyyttä. Esim. 50 € panoksella pienyrittäjä voi saavuttaa paljon, kun se kohdennetaan oikein. Se on jatkuvaa kokeilua, testaamista ja hyväksi havaitun kehittämistä. Ja toki, että sitä voi kehittää, niin pitää seurata ketä se kiinnosti, ketkä klikkasi, kuka teki varauksen/oston, tms.
  Näistä muutama artikkeli tästä aiheesta, koska näin se vaan menee. Valitettavasti enään ei ole digimaailmassakaan ilmaista mainontaa, mutta huomattavasti edullisempaa kuin lehti tai tv.
  https://www.digimarkkinointi.fi/blogi/5-tapaa-lisata-orgaanista-nakyvyytta-facebookissa
  https://kanava.to/facebook-nakyvyys-orgaaninen-ja-maksettu-mainonta/

  Mukavaa työviikkoa ja sometellaan 🙂

  1. Kiitos Katja =)
   Juu näinhän se menee – siksi teinkin tästä tämmöisen herättelyn, koska asia vaatisi oikeasti miljoona pientä lisäjuttua, mutta olisi hyvä että mahdollisimman moni edes lähtisi yrittämään. Laitetaas siis kurssi hautumaan, siitä jo kyselinkin tuolla Redesanin fb kanavalla. Instaa toivottiin nyt eniten. Tällä hetkellä muuten yrityspostauksia näkyy orgaanisesti (ilmaiseksi) enemmän kuin aiemmin, jopa vähän liikaakin vs yksityiset profiilit :O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

Joulukalenteri

24 päivän somevinkit!

24 päivän somevinkit! On taas aika tarjota jotain mukavaa joulun odotukseen. Viime vuoden Redesanin joulukalenteri oli supersuosittu, joten otetaan tänä vuonna uudelleen! Kalenteri on saanut

Lue lisää
suklaata

Tsemppiä yrittäjäkaverille?

Tsemppiä yrittäjäkaverille? Haluatko tsempata kanssamme yrittäjäkaveriasi? Kerro ketä voisimme tsempata suklaan sekä terveisten kera. Valitsemme 20 tsempattavaa yritystä kaikkien viestin lähettäneiden joukosta. Jos kamppanja osoittautuu

Lue lisää
Redesan sparraus

Vinkkejä markkinointiin YouTube-LIVE lähetys!

Vinkkejä markkinointiin YouTube-LIVE lähetys! Maksuton LIVE lähetys perjantaina 25.9.2020 klo 13.00 Tervetuloa YouTube kanavallemme katsomaan lähetystä, jossa saat vinkkejä markkinointiin LIVE lähetyksessä!Tule ja kysele, kerro

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!