Yrittäjätarina Sepontytär

Yrittäjätarina Sepontytär

Yrittäjätarinani

Oli hiuskarvan varassa, että en tänä koronavuonna 2020 juhli yrittäjyyteni kymmenvuotista taivalta.

Kaikki oli jo valmiina! Olin laatinut kattavan liiketoimintasuunnitelman laskelmineen ja myönteinen starttirahapäätös ja siunaus Finnveran naisyrittäjälainalle tuntuivat sinetöivän yrittäjyysunelmani Lahteen. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Palataan ensin ajassa hieman kauemmas taaksepäin, sillä ihan näin tuore asia yrittäjyys ei elämässäni kuitenkaan ole.

Vuonna 2001 perustin toiminimen, jonka puitteissa tein sivutoimisesti IT-alan konsultointia ja koulutin mm. silloisen Rautaruukin henkilöstöä sekä datanomi-, merkonomi- ja artesaaniopiskelijoita. Samaan aikaan olin parin vuoden ajan osakkaana kuntokeskuksessa, tein liikunnanohjausta ja toimin personal trainerina.

Vuonna 2007 muutin Lahteen ja jäädytin toiminimen (pieneksi harmikseni unohdin asian liian pitkäksi aikaa ja nyt yritykseni nimi on jo uusiokäytössä), sillä kahden ison kuntokeskuksen johtajana toimiminen vei kaiken liikenevän ajan. Tai niin luulin, sillä täytyyhän ihmisen harrastaa!

Yksi intohimoni kohde on aina ollut itseni kehittäminen. Lahden vuosina opiskelin mentalisaatiota. Kävin ensin rentoutusohjaajan koulutuksen ja sen jälkeen matkani jatkui suggesto-ohjaajan opinnoissa vuonna 2010-2011, jolloin asuin jo Helsingissä.

Mutta entä se Lahti? Niin. Toukokuussa 2010 tunsin, että on aika jättää mielenkiintoinen ja haastava kuntokeskusjohtajan työ ja irtisanoin työsopimukseni. Olin jo jonkin aikaa pyöritellyt mielessäni hyvinvointialan yrityksen perustamista ja saanut liikeidealleni positiivista palautetta testiasiakkailta, yrittäjäystävältäni sekä paikallisesta uusyrityskeskukselta ja TE-viranomaiselta. 

Ennen yrittäjäksi heittäytymistä edessä oli vielä parin viikon loma. Matkalla lentokentälle sain puhelun, joka muutti kaiken. Kollega menneisyydestä vaatimalla vaati, että haen työpaikkaa, joka oli auki organisaatiossa, jossa hän oli töissä. Tilaisuus Helsinkiin muuttamisesta houkutti liikaa ja yrityksen perustaminen sillä kertaa jäi.

Elokuussa aloitin työt monikulttuurisessa työyhteisössä. Pian toimin esimiesroolissa tiimissä, jonka vastuulla oli maahanmuuttajien liiketalouden perustutkintoon valmistava koulutus. Päivitin ammatillista osaamistani näyttötutkintomestarin pätevyydellä ja OPH:n seminaareissa. Pidin työstäni kouluttajana ja nautin tutkintovastaavan tehtävästä.

Ja sitten tunsin uteliaisuuden jälleen nostavan päätään. 

Keväällä 2014 Work goes Happy tapahtumassa jututin kolmea työnohjaajaa. Olin jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut työnohjauksesta ja perehtynyt aiheeseen netissä ja vähäisen kotimaisen kirjallisuuden myötä. Keskustelut vahvistivat innostustani ja pian huomasin hakeneeni peräti kolmeen syksyllä alkavaan koulutukseen.

Ratkaisukeskeisen työnohjaajan koulutuksen jälkeen täydensin työkalupakkiani työyhteisösovittelijan taidoilla ja keväällä 2018 sain päätökseen myös työhyvinvointivalmentajan opinnot. Samaan aikaan työpaikalla käytiin jo kolmannet peräkkäiset YT-neuvottelut, joiden tuloksena merkonomikoulutus päätettiin lakkauttaa ja työsuhteeni osa-aikaistettiin.

Oivalsin, että tämä on hetki, jolloin täytyy hypätä!

(Yritystarinani sisältää vielä yhden mutkan, joka on liian moniulotteinen tässä auki kirjoitettavaksi, mutta lyhyesti kerrottakoon, että seuraavan askeleen piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla loikka matkailualalle. Tänä koronakevään sunnuntai-iltana olen onnellinen niille kaikille vastoinkäymisille, jotka pistivät harkitsemaan uudelleen.)

Muutin takaisin kotiseudulle Raaheen maaliskuun viimeisenä päivänä 2019. Katselin ympärilleni, surffasin, luin, selasin yritystietoja, kuulostelin, haastattelin ja kuuntelin. Laskeskelin, ideoin, synnytin ja kuoppasin, kipuilin yrityksen nimen kanssa. Vihdoin tiesin olevani valmis.

”Siitä seppo Ilmarinen, takoja iän-ikuinen,

takoa taputtelevi, lyöä lynnähyttelevi.

Takoi sammon taitavasti: laitahan on jauhomyllyn,

toisehen on suolamyllyn, rahamyllyn kolmantehen.”  (Kalevala)

Syyskuun ensimmäisenä päivänä 2019 lähetin ilmoituksen kaupparekisteriin. Vuosien intohimoista; moninaisesta innostuksesta, uteliaisuudesta (omituisiinkin asioihin) ja oivalluksista syntyi Sepontytär Oy.

Autan yrittäjää, johtajaa ja esimiestä saamaan niskalenkin työn kuormitustekijöistä, luomaan työyhteisöön myönteisen vuorovaikutuksen ilmapiirin ja lisäämään voimavaroja sekä omaan että koko henkilöstön (työ)arkeen työhyvinvointivalmennuksen, työnohjauksen ja työyhteisösovittelun keinoin.

Kirsi Paldanius

Ps. Ihan rahamyllynä Sepontytär ei vielä ole näyttäytynyt, mutta yrittänyttä ei laiteta!

Kirsi Paldanius
työnohjaaja, työhyvinvointivalmentaja ja työyhteisösovittelija

+358 500 580 921   |   kirsi@sepontytar.fi

Sepontytär Oy
Y-tunnus 3020097-8
Kuusikontie 13a, 92150 Raahe

Sepontytar.fi   |   LinkedIn   |   Facebook   |   Instagram

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lisää luettavaa

Sparraajat apunasi!

Sparraajat apunasi! Vaikka Sanna lähti palkkatöihin, niin sparrausta saa edelleen! Upeat sparraajamme ovat apunasi, päänä ja olkapäänä. Muista myös uusi Rohkasu.fi palvelu sekä tuttu YritysMuuntamo.

Lue lisää

Rohkasu.fi palvelu on nyt avattu!

Rohkasu.fi palvelu on nyt avattu! Luuletko ettet pysty? Tiedän että pystyt! Anna Sannan auttaa! Rohkasu.fi palvelu on nyt auki. Kun kaipaat pientä tai isompaa rohkaisua

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!