Yrittäjän loma

Julkaistu Julkaistu: Blogit

Yrittäjän lomapariisi

Jälleen kerran on se aika kun kysellään milloin pidät lomaa?

Edelleen on vallalla ajatus, ettei “kunnon” yrittäjä pidä lomaa. 24/7 töitä vaan putkeen. Eihän sitä rahaakaan tule jos vallan alkaa lomalla lusia! Kuluja vaan.

Liian harvoin yrittäjä ajattelee lomaansa pakolliseksi investoinniksi. Huollamme kyllä koneita ja laitteita, muttemme läheskään tarpeeksi itseämme. Miksi?

Kun minä-kone menee sitten joskus totaalisolmuun, mietimme, että miksi emme antaneet itsellemme aikaa? Korjaaminen onkin silloin todella kallista, pitkällistä ja joskus jopa mahdotonta.

Aina ei yrittäjä voi, eikä haluakaan olla neljän viikon lomalla. Breikiksi voikin hyvin riittää useampia pikku irtiottoja arjessa. Hetkiä, jolloin et lue meilejä, et someta, etkä ajattele töitä yhtään. Et yhtään! Tiedän, se ei ole helppoa, mutta siihen voi kyllä oppia. Mindfulness opeista on tässä paljon apua monelle. Harjoittele poistamaan kaikki työajatukset mielestäsi. Harrasta jotain, nautiskele, kuuntele musiikki, irtaannu arjesta. Edes hetkisen verran! Liikaa alkoholia en suosittelisi kuitenkaan ”nollaukseen”, sillä sen jälki vaikutukset taas väsyttävä kahta kauheammin. Rentoutua voi muutenkin, vaikka toki tippa herkullista punaviintä voi olla jopa ”lääkkeeksi” mukava tapa juhlistaa lomaa.

Ota irtiottoja!

Kun olet pienenkin irtioton saanut, jaksat taas hymyillä ja palvella asiakkaitasi. Ja kyllä tämän investoinnin tulokset näkyy myös kassassa. Väsyneenä kun ei tule tulosta samalla mallilla kuin levänneenä. Pahimmillaan teet vielä kalliita mokia!

disneylandUskalla siis investoida itseesi. Se kannattaa. Kerrot vain asiakkaillesi ajoissa ja laitat lomavastaajat päälle. Kyllä he ymmärtävät, me kaikkihan ollaan ihmisiä! Ja jos ei, anna heidän mennä. Ole sen verran itsekäs, arvosta itseäsi, investoi itseesi.

Minä lomailin jo viikon perheen kanssa Ranskassa, nyt hiukan töitä ja sitten taas irtiottoja ja töitä sopivalla balanssilla! Kehitän ja kehityn – tee sinä samoin.

Aurinkoa kesääsi!

t. Sanna Jylänki

PS. Terveiset Pariisin Disneylandista!


Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon - voit poistua milloin vain haluat.
Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme!
Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!


Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Contact us

Yksi kommentti “Yrittäjän loma

  1. Pitäisin kyllä lomaa, mutta en ole oikein koskaan löytänyt yksinyrittäjänä tuuraajaa. Ei meikäläisen IT-konsulttihomma sinänsä ole mitään rakettitiedettä, mutta kuitenkin se oma osaamisalue ei ole ainakaan nuorten nörttien suosiossa.
    Olen toiminut IT-konsulttina 24 vuotta, ja en ole muistaakseni pitänyt koskaan yrittäjäaikana yli 10 pv yhtäjaksoista lomaa. Lomankin aikana yleensä joutuu vähintäänkin tärkeisiin sähköposteihin vastailemaan.
    No, itsehän olen hommani valinnut 😉

Vastaa