Yritätkö yksin?

Yritätkö yksin?

Yksinyrittäminen. Siunaus vai kirous? Sanoisin, että vaihtelevasti molempia. Jos kaikki menisi niin kuin itse suunnittelee ja asiakkaita riittäisi jonoksi asti, niin eihän siinä voisi muuta kuin hehkuttaa yrittäjyyden onnea. Mutta. Useimmiten asiat eivät mene niin kuin itse suunnittelee. Ainakin pieniä, monesti suuria, muutoksia tulee ilman että yrittäjä niille mahtaa mitään. Niiden kanssa on vain selvittävä.

Ja yrittäjä selviää, melkein mistä vaan. Ainakin useimmiten. Sillä yrittäjä on tottunut epävarmuuteen ja ottaa jatkuvasti riskejä. Ja onhan yrittäjä oma-aloitteinen, ahkera, luova, rohkea ja ihan mitä vaan mitä tilanne vaatii. Sillä yrittäjyys on elämäntapa, paljon enemmän kuin työpaikka. Ainakin parhaimmillaan se on niin. Ei se poista vaikeita aikoja, väsymystä, kiirettä ja riittämättömyyden tunnetta. Yrittäjyys on ihmisen sisältä tuleva voima, se on tapa ajatella ja toimia. Sillä sisäisellä voimalla yrittäjä jaksaa. Yrittäjä uskoo itseensä.

Parhaimmillaan yrittäjyys on palkitsevaa. Yksinyrittäjänä saat olla itsesi pomo, voit tehdä asiat omalla tavallasi, saat valita omat työaikasi, sinulla on monipuoliset työtehtävät, mieli pysyy virkeänä erilaisten työtehtävien ansiosta, yritystä on koko ajan kehitettävä ja suunniteltava uutta, tekeminen ei todellakaan lopu.

Yrittäjä hoitaa myynnin, markkinoinnin, asiakashankinnan, toimistotyöt, kehitystyön, siivouksen, kaikki juoksevat asiat ja yksinkertaisesti kaiken mitä tehtävää eteen tulee. Ja kaikki tämä ulkopuolisille hymyillen. Vaikka tekeminen olisi miten mukavaa, levätäkin täytyy. Uskomus, että yrittäjän pitää olla aina töissä joutaa romukoppaan. Yrittäjän, kuten kenen tahansa muunkin, täytyy huolehtia omasta jaksamisestaan.

Kaiken työn ja kiireen keskellä itsestä huolehtiminen usein jää ensimmäisenä. Ensin huolehditaan kaikesta muusta. Pidennetään työaikaa ja vähennetään lepoaikaa. Vaikka levosta ei pitäisi tinkiä missään tapauksessa. Väsynyt ihminen ei jaksa, eikä se ajatuskaan oikein kulje. Homma alkaa mättää vähän sieltä ja täältä. Yrittäjyyden hyvät puolet kääntyvät itseään vastaan.

Väsyneenä ei jaksa ajatella kirkkaasti. Ajatus alkaa kulkea samaa rataa. Työ ei enää tunnukaan mielekkäälle, se on enemmänkin rasite. Tunne, että on kaiken keskellä yksin. Yksin ei kuitenkaan tarvitse olla. Kannattaa jo heti yrittäjyyden alkuvaiheilla tutustua muihin yrittäjiin. Usko pois, vaikka olisi aivan eri alan yrittäjä, niin hän taistelee samanlaisten yrittäjyyteen liittyvien kysymysten kanssa. Ja jos haluat pallotella tilannettasi, ideoitasi tai huoliasi jonkun ulkopuolisen kanssa, me sparraajat olemme sitä varten. Yksinyrittäjän ei tarvitse olla yksin eikä yksinäinen.

Kun yrittäjä löytää tasapainon yrittäjyyden ja henkilökohtaisen elämän välille, niin sekä yrittäjä että yritys voivat hyvin. Ja se näkyy asiakkaille. Hyvinvoiva ja iloinen yrittäjä on yrityksen paras käyntikortti.

Kirjoittaja on Redesanin sparraaja

Yrityssparraus Jaana Soikkeli

Jaana Soikkeli

Empeirike Oy

+358 40 168 6300

jaana@empeirike.fiwww.empeirike.fi

Kuuntele myös Jaanan ja Sannan LIVE lähetys/tallenne itsensäjohtamisesta ja ajanhallinnasta. Lähetys pe 12.2.2021 klo 12 – jälkeenpäin tallenne👇

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

kokemuksellinen asiakasarvo

Kokemuksellinen asiakasarvo markkinoinnin ytimessä

Kokemuksellinen asiakasarvo markkinoinnin ytimessä  Useissa blogikirjoituksissa kannustetaan siihen, että yritykset miettivät, miten he tuottavat arvoa asiakkailleen. Aikaisemmin puhuttiin lisäarvosta, nykyään vain arvosta. Mutta mitä sillä

Lue lisää
luontaisedut

Yrittäjä, muista nämä 5 luontoisetua

Yrittäjä, muista nämä 5 luontoisetua Yhtiö voi antaa yrittäjille ja työntekijöille palkan lisäksi luontoisetuja, joita myös usein työsuhde-eduiksi kutsutaan. Tässä blogipostissa aihetta käsitellään yhden henkilön

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!