Vinkkejä omien voimavarojen tunnistamiseen

Vinkkejä omien voimavarojen tunnistamiseen

Voimavarasi eli menestystekijäsi ovat niitä asioita, joiden avulla olet saavuttanut kaiken sen mitä sinulla on. Olet hyödyntänyt omia lahjojasi, taitojasi, tietojasi, kokemustasi ja verkostojasi, kaikkea osaamistasi. 

Muuttuva toimintaympäristö

Ympäristö, jossa yrittäjät harjoittavat yritystoimintaansa, on muuttunut. Elämme aikaa, jolloin uutiset välittävät lukemattoman määrän tietoa erilaisista rajoituksista, jotka luovat haasteita yritystoimintaan. Yrittäjät ovat joutuneet muokkaamaan ja uudistamaan toimintaansa, pahimmassa tapauksessa jopa sulkemaan ovensa joko väliaikaisesti tai kokonaan. Joillekin tämä on menestyksen aikaa. Muutos on tavalla tai toisella koskettanut meitä kaikkia.

Ota kynä ja paperia ja hetki aikaa itsellesi

Ehkä nyt on hyvä hetki muistuttaa itselle, missä kaikessa olen hyvä, mitä kaikkea osaan ja mitä taitoja minulla on. Pysähdy ja muistuta mieleesi, kuinka paljon tietoja ja taitoja ja voimavaroja sinulla on. Ehkä ne ovat kaiken tämän muutoksen keskellä päässeet unohtumaan. Voimavarasi ovat menestystekijöitäsi. Olet käyttänyt niitä perustaessasi yrityksesi ja koko yrittäjyytesi ajan. 

Muistuta mieleesi seuraavat asiat:

 • Millaisia lahjoja sinulla on, jotka auttavat sinua eteenpäin?
  • lahja on sinussa oleva ominaisuus, usein puhumme luontaisesti lahjakkaasta, kuten luovuus, musikaalisuus, matemaattisuus ja niin edelleen, tiedät kyllä
 • Millaisia taitoja sinulla on, jotka auttavat sinua eteenpäin?
  • taito on jotain, mitä osaat tehdä, kuten autolla ajaminen tai hyvä kielitaito
 • Millaista tietoa sinulla on, joka auttaa sinua eteenpäin?
  • tietoa olet oppinut ja kerännyt päähäsi, esimerkkinä vaikka kirjanpito
 • Millaista kokemusta sinulla on, joka auttaa sinua eteenpäin?
  • kokemusta sinulle on kertynyt muun muassa harrastuksissa ja työssäsi, esimerkiksi ihmissuhteista, asiakaspalvelusta tai vanhustenhoidosta
 • Millaisia verkostoja sinulla on, jotka auttavat sinua eteenpäin?
  • verkostot ovat ihmissuhteita, joita sinulle on syntynyt esimerkiksi työn ja harrastusten kautta.

Mieti kaikessa rauhassa näitä asioita. Palaa listaan ja täydennä sitä sen mukaan, kun jotain tulee mieleen. Älä ole turhan kriittinen, älä vähättele itseäsi. Itsellesi vähäpätöinen asia voi toisen mielestä olla jotain tosi mahtavaa. Lisäksi kysy läheisiltäsi, he kyllä mielellään kertovat sinun vahvuuksistasi. Ota kaikki kiitollisena vastaan.  

Talleta nämä kaikki voimavarasi, menestystekijäsi, mieleesi ja sisimpääsi ja muista käyttää niitä. Ne auttavat jaksamaan eteenpäin.  Ja muista, että ne ovat jotain todella arvokasta. Sinun menestystekijäsi ovat vain sinun käytössäsi, sinun itsesi ja yrityksesi hyväksi, kenelläkään muulla ei ole täysin samanlaisia. 

Mihin seuraavaksi aiot käyttää menestystekijöitäsi?

Yrityssparraus Jaana Soikkeli

Jaana Soikkeli on Life Coach ja yrityssparraaja, jolla on pitkä kokemus yritys- ja liike-elämästä. 

Jaanan löydät täältä.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

kokemuksellinen asiakasarvo

Kokemuksellinen asiakasarvo markkinoinnin ytimessä

Kokemuksellinen asiakasarvo markkinoinnin ytimessä  Useissa blogikirjoituksissa kannustetaan siihen, että yritykset miettivät, miten he tuottavat arvoa asiakkailleen. Aikaisemmin puhuttiin lisäarvosta, nykyään vain arvosta. Mutta mitä sillä

Lue lisää
luontaisedut

Yrittäjä, muista nämä 5 luontoisetua

Yrittäjä, muista nämä 5 luontoisetua Yhtiö voi antaa yrittäjille ja työntekijöille palkan lisäksi luontoisetuja, joita myös usein työsuhde-eduiksi kutsutaan. Tässä blogipostissa aihetta käsitellään yhden henkilön

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!