Verkostoituminen

Verkostoituminen

Minä olen positiivinen muita kannustava ja tsemppaava yrittäjä Sirpa Rossi, Jyväskylästä. Stailaus- ja Hyvinvointipalvelu Rocker Style sai alkunsa 1.4.2016 täysin halusta auttaa muita voimaan paremmin. Minulle tärkeään perheeseeni kuuluu 2 ihanaa lasta ja mies joka tukee minua omissa ja perheen yhteisissä tavoitteissa. Asumme vanhassa omakotitalossa, joka on yhteinen ja varmasti ikuinen projektimme Halssilassa. Harrastuksiini tällä hetkellä kuuluu intohimoisesti itseni kehittäminen erilaisin seminaarein, koulutuksin ja lukien. Musiikki kulkee myös vahvasti arjessamme mukana. Olohuoneesta löytyy rammarin lisäksi kaikki mahdolliset soittovälineet haitarista rumpuihin, joita voimme koko kööri vapaasti kokeilla ja toteuttaa itseämme musiikillisesti. Itse saatan kirjoittaa jopa sanoituksia mieheni säveltämiin punkrock-kappaleisiin.

Määrittele oma toimintasi

Mitkä ovat sinun tavoitteesi ja yrityksesi toiminta?

Minun tavoitteenani on vapaampi elämä, joka pitää sisällään mahdollisuuden tehdä sitä työtä missä voin käyttää omia vahvuuksiani ja jossa voin auttaa muita. Omien unelmien toteuttaminen, ja että perheelläni olisi enemmän yhteistä aikaa ovat myös asioita, joita varten olen valmis tekemään paljon töitä intohimolla. Ilman tavoitteita emme voi ottaa ”askeleita” joten koen, että tämä on kaikkein tärkein ja ensimmäinen vaihe verkostoitumisessa. Pohdi rauhassa ja kirjaa ylös vastaukset kysymyksiin:

 • Mitä haluan tehdä?
 • Mitä teen?
 • Miksi?
 • Missä olen hyvä? (oman osaamisen tunnistaminen)

Mitä ajatuksia sana verkostoituminen sinussa herättää?

Onko verkostoituminen sinulle vieras sana, pidätkö sitä sanahirviönä? Mielestäni sana verkostoituminen on aina POSITIIVINEN MAHDOLLISUUS. Se on yksinkertaisesti tuttavuuden aloittamista ja tutustumista uusiin ihmisiin. Paras tapa tutustua uusiin ihmisiin on mielestäni: PUHUA IHMISTEN KANSSA vastavuoroinen keskustelu kysele mm. työstä, harrastuksista. Ole hyvällä tavalla kiinnostunut toisesta ja ole hienovaraisesti utelias. KUUNTELE! Kerro itsestäsi kuka olet, mikä on tärkein arvosi, mitä teet. Kysy keskustelun lopuksi yhteistietoja tai muita mahdollisuuksia ottaa yhteyttä (käyntikortit, Facebook, Instagram, LinkedIn) muista jättää myös omat yhteistietosi.

Olemassa olevat verkostot

Verkostoituminen alkaa jo hyvin varhaisessa vaiheessa, kun olemme vielä lapsia. Verkostoomme kuuluu tietysti perhe ja sukulaiset. Minun ensimmäisiä itse luotuja verkostoja olivat hoitopaikat: päiväkoti/perhepäivähoito (kaverit, niiden vanhemmat ja hoitajat), koulut (peruskoulukaverit, niiden vanhemmat ja opettajat). Muutto muualle paikkakunnalle opiskelujen perässä sai verkostoni kasvamaan suurella määrällä ihmisiä. Uusi koulu toi tullessaan uusia opettajia ja iso opistoasteinen koulu toi tullessaan uusia tuttavuuksia monelta eri alaa opiskelevista ihmisistä. Asuin myös asuntolassa, jossa syntyi oma verkostonsa.

Kauppaopiston suoritettuani muutin uuteen kaupunkiin, jossa tutustuin useampaan naapuriin muutettuani useamman kerran. Sain myös työskennellä 21 vuotta asiakaspalvelun parissa eri kaupungeissa, eri toimialoilla, eri työpaikoissa ja niiden tuomat uudet työkaverit, esimiehet ja asiakkaat saivat verkostoni räjähdysmäisesti kasvuun.

Pohdi, minkälaiset verkostot sinulla jo nyt on?

Verkoston kasvun hyödyt

Minun näkökulmasta verkostoituminen ja sen suurin hyöty näkyy eniten itselläni uusasiakashankinnassa ja uusissa yhteistyökumppaneissa. Lisäarvoa + yhteistyön yhteisiä hyötyjä ovat kuitenkin myös mm. kontaktit kasvavat, kiinnostuneita uusia työnantajia sattuu kohdalle, uusia uramahdollisuuksia avautuu, oma henkilöbrändi kasvaa, tietomäärä karttuu (opit: muiden kokemukset, onnistumiset ja epäonnistumiset) näkemys ja ymmärrys lisääntyy (mm. tieto vallitsevista trendeistä) vertaistuen merkitys.

Mieti, miten ihmiset ja yritykset voivat tukea sinun yritystoimintaasi?

Verkostoitumissuunnitelma

Olen itse kova puhumaan ventovieraiden kanssa ja nautin siitä.. Saan siis verkostoni kasvamaan, jopa kauppajonossa. Mutta silloin en ole kohdentanut tavoitteitani, eli mitä oikeasti etsin. Voit siis tavata ihmisiä kyllä satunnaisesti ja verkostoitua, mutta jos tarkoituksena on nimenomaan verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa ja etsit yhteistyökumppaneita ja asiakkaita, niin tarvitaan suunnitelma.

Kirjaa ylös ensimmäiseksi:

 • Mitä etsit
 • Mistä etsit
 • Tarvitset myös kalenterin ja suunnitelmallisen aikataulutuksen:
  • Mihin menen
  • Milloin menen

Esimerkki:

Itse kävin esimerkiksi rekrytointimessuilla toiveissani verkostoitua eri yrittäjien kanssa jotka etsivät huippumyyjää (eli kenties juuri minua) edustamaan, myymään ja markkinoimaan heidän omia laadukkaita tuotteitaan messuille tai kauppakeskuksiin. Tavoitteeni oli kohdata yhteistyökumppaneita ja tarjota heille omaa osaamistani promootio/myynninedistämispalveluita Keski-Suomen alueella ja saada tunnettavuutta supermyyjänä. Hyvä sana myös kiertää aina. Vaikka yhteistyösopimuksia ei solmittu tuolloin, uskon, että jätin hyvän jäljen muistiin ja minuun otetaan kenties yhteyttä jonain kauniina päivänä.

Kohtaamispaikat

Lista on varmasti loputon alasta ja tavoitteista riippuen, mutta listasin alle muutamia, joita itse olen hyödyntänyt:

 • Yrittäjäjärjestöt
 • Aamupalakahvit
 • Seminaarit
 • Tapahtumat
 • Messut
 • Eri sosiaaliset kanavat (eri ryhmät esim. Facebookissa)
 • Omat ystävät, tutut ja sukulaiset

Riskit ja uhat

Valitettavasti verkostoituminen ja yhteistyösopimusten luominen voi tuoda tullessaan myös ”ongelmia” siksi on oltava aina luottamuksen arvoinen ja pohtia tarkoin luotanko varmasti toiseen osapuoleen.

Yhteistyökumppanuus:

 • Kohtaako samat arvot
 • Rahallinen panostus
 • Oharit
 • Puuttuva me-henki
 • Luottamus
 • Eri tavoitteet
 • Suunnitelma on hyvä, mutta kumpikaan ei johda ja tilanne jäätyy
 • Laatu (toinen sopijapuoli tarjoaa parastaan, toinen tekee työn vasemmalla kädellä)
 • Kateus toisen onnistumisesta
 • Suulliset lupaukset rikotaan

Yhteiset tulevat tavoitteemme

Lähdetään innoissamme yhdessä verkostoitumaan ja tutustumaan uusin ihmisiin, uudet ihmiset voi muuttaa elämämme. Myös jokaiselta tapaamaltasi ihmiseltä opit jotakin.

Muista, että et voi koskaan tietää, kuka tapaamisestasi ihmisestäsi on tuleva uusi asiakkaasi, työnantajasi, yhteistyökumppanisi tai
työkaverisi.

Olethan kaikille ystävällinen!

Itse pyrin aina olemaan luottamuksen arvoinen, ystävällinen, positiivinen ja innostunut.

Kuuntelen sinua, jotta voin auttaa ja tsempata sinua kohti tavoitteita, unelmia ja päämäärääsi.

Yhdessä olemme enemmän
Redesan Oy:n verkostosparraaja Sirpa Rossi

sirparossi

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

Yritysmuuntamo

YritysMuuntamo syntyi koronakeväänä!

YritysMuuntamo syntyi koronakeväänä! Kevät 2020 on ollut melkoinen kevät. Ensin luulin että menetän firmani, itkin. Sitten nousin seuraavana päivänä ylös ja päätin muuttaa asioita. Kehittää

Lue lisää

Tyrkyttäminen vs esilläolo?

Tyrkyttäminen vs esilläolo? Minulle usein yrittäjät sanovat, etteivät halua tyrkyttää. Mutta pitäisi olla esillä. Mitä eroa näillä on ja miten asiaan pitäisi suhtautua? Puhelin tästä

Lue lisää
laskurahoitus

Asiaa perinnästä ja laskurahoituksesta

Asiaa perinnästä ja laskurahoituksesta Perintätoimisto pilaa välit asiakkaaseen! Tämä lienee yleisin harhaluulo jonka takia perintätoimistoon yhteydenottoa venytetään liian pitkälle. Toisaalta hyvä näin, koska joka kerta

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!