Verkostoidu tai kuole!

Liian usein jäämme kyhjöttämään yksin toimistoomme tai kotiimme. Selaamme facebookkia ja odotamme asiakkaita. Mitään ei tapahdu. Emme uskalla lähteä pois koneen äärestä, josko vaikka tulisi se rahallinen meili tai kiinnostava puhelu. Usko tai älä, mutta tämä ei toimi. Yrittäjän on oltava kokoajan etsimässä uusia verkkoja ja kartoittamassa vanhoja. On uskallettava lähteä vieraisiinkin piireihin ja sijoitettava hiukan rahaakin toisinaan, jotta omat tuotteet ja palvelut pääsevät näkysälle.

Piirrä omat verkostosi
Piirrä omat verkostosi, saatat yllättyä!

Yksin kyhjöttävälle yrittäjälle käy heikosti. Väistämättä. Et saa jaettua tietoa juuri kenellekään (facebook eikä muutkaan somet yksin tuo tulosta) – et tiedä mitä muut tekevät kentällä, et pääse vaihtamaan kokemuksia ja ajatuksia toisten yrittäjien kanssa ja “romahdat” omiin ajatuksiisi.

Verkostoitumalla teet tunnettavuutta ja tuloksia, vaikkakaan tulokset eivät suinkaan näy heti. Aktiivisella ja pitkäjänteisellä verkostoitumisella saat paljon aikaan. Eikä verkostoituminen tarkoita vaan somehörhöilyä. Verkottumista tulee tehdä runsaasti myös jalkatyönä sopivissa väleissä. Nämä yhdessä tekevät uskomatonta näkyvyyttä ja tuloksiakin, vaikket uskoisikaan. Panosta siis tekemisiin ja menemisiin!

Vinkkejä:
1. Kun jumitut, lähde johonkin missä on ihmisiä.

2. Pidä aina käyntikortteja mukanasi.

3. Hakeudu välillä aivan erilaisiin piireihin.

4. Harjoittele lyhyt ja tiivis esittely itsestäsi ja yrityksestäsi.

5. Kuuntele mitä sanottavaa muilla on.

6. Älä ole itsekeskeinen, lähde liikkeelle me asenteella.

7. Oma kuva rohkeasti esille moneen paikkaan.

8. Yrityksesi logo esille!

9. Harjoitus tekee mestearin – myös verkostoitumisessa.

10. Jalkatyö – jalkatyö – jalkatyö.

 

Lue myös blogi Mitä tehdä kun on hiljaista ja Yrittäjä, Sinä olet mainos!

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

kevytyrittäjyys

KevytYrittäjyys webinaari!

KevytYrittäjyys webinaari! Tallenne saatavilla! Maksuton webinaari, jossa innostava rohkaisija Sanna Jylänki, Redesan Oy:stä sekä Omapajan Anna Tervahauta sekä Marko Tyyskä juttelevat kevytyrittäjyydestä. Mitä on kevytyrittäjyys,

Lue lisää

Lisää asiakkaita? Enemmän rahaa!

Lisää asiakkaita? Enemmän rahaa! Liiketoiminnassa asiakkaat ovat keskiössä. Jos asiakkaita ei ole, ei tule rahaakaan. Jos ei tee markkinointia, eivät asiakkaat sinua löydä, eikä tule

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!