Tykätä = Hymyillä!

Tykätä = Hymyillä!

Minä tykkään, sinä tykkäät, hän tykkää – Me tykkäämme!

Näin se on. Oletko joskus joutunut tilanteeseen, jossa et pitänyt asiakaspalvelusta? Ei se mitään, me kaikki varmaan olemme. Muistitko kuitenkin tuolloin antaa palautetta yritysjohdolle? Todennäköisesti et – harvemmin me muutkaan.

Pohditaanpa Tykkäämis-prosessia. Mitä tapahtuu kun oikein tykkää? Kertoo onnellisena toisillekin – uskaltaa kokeilla uudelleen. Tulee hyvä mieli kun voi luottaa palveluun ja sitä myötä tuotteeseen. Ja vaikka joskus olisi tilanne, ettei kaikki menekään niinkuin pitäisi, niin tarpeeksi paljon tykätessä se ei haittaa.

Mitä tapahtui? Asiakas osti mukavalta asiakaspalvelijalta tuotteen. Asiakaspalvelija antoi kaupanpäälle hymyn sekä kohteliaisuutta. Asiakas tykästyi – alkoi hymyillä itsekin. Tiesi tulevansa uudelleen. Kertoi parille ystävälleen tykkääntymisestään ja kaverit halusivat myös tykättyä asiakaspalvelua ja tuotetta. Tuli lisää hymyjä, lisää tykkäämisiä, lisää kauppaa. Yrittäjäkin tykkää.

Vaan jos ei? Asiakas ei saanut hymyä, ei katsekontaktia eikä muutakaan kommunikaatiota. Ei jäänyt mitään mieleen, vain tuote – jota voi hankkia muualtakin, yhtä ilmeettömästi. Tykkäämättömyys ei sitonut asiakasta yritykseen, eikä jäänyt mitään kerrottavaa ystäville. Ei tykännyt yrittäjäkään.

Kuinka pienellä vaivalla voikaan tehdä ihmeitä ilmaiseksi – hymyllä ja kohteliaisuudella. Saako sinun asiakkaasi näitä? Entä saatko sinä palautetta asiakkailtasi? Muistithan kiittää, myös negatiivisesta palautteesta asiakastasi? Siitäkin kannattaa tykätä, sillä se on ilmainen yrityksesi kehitysväline, väline jota kannattaa kehittää.

Asiakaspalvelun lyhyt oppimäärä: Tarvitsee vain saada asiakas tykkäämään ja pitää tykkäämisestä huolta.

Montako hymyä sinä sait tänään?

 

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

Lisää asiakkaita? Enemmän rahaa!

Lisää asiakkaita? Enemmän rahaa! Liiketoiminnassa asiakkaat ovat keskiössä. Jos asiakkaita ei ole, ei tule rahaakaan. Jos ei tee markkinointia, eivät asiakkaat sinua löydä, eikä tule

Lue lisää
Yritysmuuntamo

YritysMuuntamo syntyi koronakeväänä!

YritysMuuntamo syntyi koronakeväänä! Kevät 2020 on ollut melkoinen kevät. Ensin luulin että menetän firmani, itkin. Sitten nousin seuraavana päivänä ylös ja päätin muuttaa asioita. Kehittää

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!