Pitääkö pärjätä yksin?

yrittäjyys

Pitääkö pärjätä yksin?yksinyrittäjä

Eräs asiakkaani laittoi viestiä ” Ajattelin etten missään tapauksessa tarvitse sinun apua, jaksan ja pärjään kyllä. Olisi ihana kuitenkin jutella kanssasi, en tiedä onko siitä apua mutta silti.”

Minun piti lukea viesti muutamaan kertaan jotta sisäisti sen. Samalla tunnistin vahvasti itseni tästä viestistä. Kun on vaan oppinut pärjäämään itse. Osin pakosta, osin pelosta ottaa apua vastaan. Mutta kuten monissa tapauksissa, lopulta elämä vetää sinut polvilleen. Niin että avun pyytäminen on ainoa vaihtoehto.

Onneksi asiakkaan tapauksessa ei ole kysymys ihan tästä. Omalla kohdallani kuitenkin vein tilanteen äärimmilleen, valitettavasti se taitaa olla minun tapani. Kun puolisoni kuoli ja olin juuri aloittanut yrittäjyyden, koin tehtäväni olevan pitää kaikkea ja kaikkia pystyssä. Niinpä siirsin kriisin itseni ulkopuolelle ja arki jatkui kuin mitään kummallista ei olisi tapahtunut. Aikaa kului ja käsittelemättömät asiat jäyttivät sisältä päin. Lopulta sattuma ohjasi minut psykologille ja siitä alkoi uusi henkinen matka. Opiskelin intuitiiviseksi energiahoitajaksi ja lukuisia muita itsehoidon kursseja.

Verkostot

Suurin oppini kuitenkin tällä kymmenvuotisella matkallani, on ollut se ettei tarvitse pärjätä yksin! Ei meitä ihmisiä ole luotu toimimaan yksin. Meillä on perheet ja ystäviä mutta joskus hekään eivät riitä. Esimerkiksi, jos kriisi koskettaa koko perhettä tai läheisiä on heidän kanssaan vaikea puhua ja purkaa tuntojaan, kun kaikilla on jotain tunnesidettä asiaan. Tai jos kysymys on yrittäjyydestä tai harrastuksesta jonka asiantuntija sinä olet voi läheisilläni olla haastetta ymmärtää kokonaisuutta.

Joskus on vain äärimmäisen hyvä vain puhua jollekin vieraalle joka on kykenevä ottamaan sanomasi ja tunteesi vastaan. Jo se että voi puhua ulos kaiken asiasta, miettimättä kuulijaa auttaa.  Joskus jostain neuvosta on apua, toisinaan pelkkä kuunteleminen riittää.

Itse koen usein parhaana sen että saan kertoa jollekin mieltäni askarruttavan asian. Tekisinkö näin vai noin. Mikä olisi järkevää. Kuuntelija esittää kysymyksiä ja lopulta oivallan itse ratkaisun pohtimaan asiaan. Toisinaan haaste voi olla suurempi ja vaatia pidempää pohdintaa sekä neuvoja.

Sparraajakoulutus

Viime vuosina olen kasvattanut itselleni laajan ystävä ja tuttavapiiriin eri alan ihmisistä sekä viimeisimpänä Redesanin sparraajakoulutuksen myötä liittynyt Redesanin sparraajaryhmään. Koen nämä ihmiset ympärilläni arvokkaimmaksi voimavaraksi elämässäni. Osa ovat ystäviä ja läheisiä toiset tuttavia ja vieraampia, mutta kaikki yhtä tärkeitä.

Jos sinussa asuu halu auttaa ja kuunnella ihmisiä suosittelen lämpimästi Redesanin sparraajakoulutusta ja sen myötä sparraajaksi ryhtymistä. Jokaista yritystä vetää ihminen ja sen myötä löytyy koko elämän kirjo jokaisen yrityksen takaa. Sparraajayhteisömme on laaja ja osaamista löytyy joka alalta. Siitä huolimatta juuri sinulle on tilaa. Me ihmiset olemme erilaisia ja tarvitsemme itsellemme erilaisia sparraajia. Siinä koko ihmiskunnan suola.

Pitääkö pärjätä yksin?

Itse sparraajana koen olevani kuin luotsi. Kuuntelen sinua, kyselen ja autan parhaani mukaan sinua välttämään karikoita. Elämässäni on tapahtunut paljon ja kuten alussa mainitsin, tapanani on viedä helposti asiat äärimmäisyyksiin. Joten voin kertoa ,että olen elämässä löytänyt aika monen laista karikkoa. Joihinkin jääden kiinni pidemmäksi aikaa, toiset välttäen nopeammalla töytäisyllä. Kaikesta oppineena. Elämääni mahtuu myös paljon luotseja jotka ovat tulleet ystävän, ammattiauttajan tai sparrajan ominaisuudessa. Ja myös kaikilta heiltä olen oppinut. Kukaan sparraaja tai luotsi ei edes ammatti auttaja, voi kuitenkaan tarttua veneesi ruoriin ja ajaa sitä sinun puolestasi. Ainoastaan tarjota kuulevaa korvaa ja neuvoja joilla voidaan karikoita välttää tai apua matkan jatkumiseen.

Sinun ei todellakaan tarvitse pärjätä yksin! Pyydä kuuntelevaa korvaa vaikka se joskus onkin vaikeaa, yhdessä selviämme helpommin elämän karikoista!

Sinun Sparraajasi Sari Pudas
  saripudas_sparraaja

 

 

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!