Myyjät myöskin asiakkaita!

Myyjät myöskin asiakkaita!

Myynti ja myyminen, nuo pelottavat sanat. Sanoista tulee helposti mieleen kauppa, joskus vähän pelottavakin kauppa – onko pakko ostaa? Pitääkö minun myydä? Enhän ole myyjä.

Myyntiä teemme kukin tahoillamme jokapäivä: Työntekijä myy ammattitaitonsa työnantajalle, asiakas myy ostokäyttäytymistietonsa kauppiaalle (vieläpä huomaamattaan), tiimiläinen myy ideansa muulle tiimille, yrittäjä myy tuotteensa asiakkaalle ja ehkä palveluitaan myös yhteistyökumppaneilleen.

Tulemmeko ajatelleeksi näitä kaikkia tilanteita varsinaisia myyntitilanteina? Harvemmin varmaan.

On mietittävä millaisissa vaatteissa kohtaa toisen osapuolen, onko tukka hyvin, kynsilakat siististi, ettei hiki haise  –  mitä puhuu toiselle ja mitä toinen tahtoo tietää? Onko taustatiedot hallussa, haluaako toinen ostaa ja entä millaisia tarpeita asiakkaallani on?

Vastapuolella on aina jokin tarve – tarve saada työntekijä, tarve ostaa kulutustuotteita, tarve toteuttaa tiimityö tai tarve saada yhteistyökumppani. Näin syntyy väistämättä kauppaa. Myös ilman rahaa. Teemme siis kaupankäyntityötä jokapäivä – aivan huomaamattamme.

Myyntiä ei kannata siis pelätä, se kuuluu olennaisena asiana jokapäiväseen elämäämme. Myyntiä voi tehdä persoonallisesti ja ahkerasti, mutta tuputtamatta – ja jäädä mieleen positiivisena kokemuksena.  Hyväksi myyjäksi tulee kuuntelemalla asiakasta – keskittymällä tilanteeseen täysillä.

Redesan kouluttaa asiakkaitaan myös asiakaslähtöisen myynnin saralla. Seuraa siis koulutuskalenteria, mikäli haluat tulla kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

näkyvyyttä facebookkiin

Lisää näkyvyyttä Facebookkiin!

Lisää näkyvyyttä Facebookkiin! Tässäpä pieni vinkkivideo, miten saat yrityksellesi tai yhteisösivullesi lisää näkyvyyttä Facebookissa. Tykkää ja kommentoi toisia yrityksiä yrityksenäsi. Muista tässä kohtaa mukavat kannusteet

Lue lisää

Verkostomarkkinointi ei ole peikko!

Verkostomarkkinointia pidetään usein joko peikkona tai vähäpätöisenä. Moni kuitenkin hankkii elantonsa verkostomarkkinoinnilla. Yhdelle sopii toinen ja toiselle toinen. Verkostomarkkinointi, tai suoramyynti, on tapa yrittää ja

Lue lisää
algoritmi

Facebookin algoritmitestin tulokset

Teinpä taas “ihmiskokeen” Facebookin algoritmeillä. Tein kesäkuussa 2019 kolme päivitystä lähes samaan aikaan hyvin saman tyyppisesti. Halusin näyttää teille, miten vaikuttaa seuraavat toimet somekäyttäytymisessä: Kun

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!