Mistä yrittäjän palkka koostuu?

Mistä yrittäjän palkka koostuu?yrittajan evaat

Etenkin aloittavana yrittäjänä monesti tulee pohdittua mistä yrittäjän palkka koostuu? Tätä mietii etenkin siinä kohdassa kun asiakas pyytää alennusta. Kannattaako omasta palkasta antaa siivua pois? Välttämättä ei koko tarinaa kannata suoraan asiakkaalle avata aivan tälläisenaan, mutta tämä setti on hyvä ymmärtää.

Suosittelenkin jokaista tekemään aika-ajoin omat laskelmat tuloista ja menoista, mistä tuotteen/palvelun hinta koostuukaan. Näin pystyt tarvittaessa perustelamaan hintasi, ainakin itsellesi. Hyvin tuotteistettu paketti on toki hinnaltaan sellainen, ettei sitä tarvitse perustella liiemmälti. On aina eri asia onko ostajana kuluttaja vai yrittäjä. Yrittäjä tietää mistä hinta koostuu, yleensä. Kuluttajalle tämä rakenne on mystisempää. Tottakai hinnan kohdalla verrataan aina omaan kukkaroon, onko minulla varaa tähän. Siksipä hinnoittelu onkin haastavaa: se mikä on toiselle halpa, on toiselle kallis.

Ohessa yrittäjä Tiina Tainion, Kamiter, asian selkä avaus hänen omasta hinnoitelustaan.


  • Jos kehystyksesi hinta on 100 euroa:
  • 24% menee arvonlisäveroon (19,35 eur)
  • Materiaaleihin 35 euroa
    (kehyslista, paspis, lasi, taustapahvi, happovapaita erikoismateriaaleja)
  • Kiinteisiin kuluihin 20 eur
    (vuokra, sähköt, vakuutukset, puhelimet + netti jne..)
  • Eläkevakuutusmaksuun 5 eur
  • Työpalkkani satasesta on siis 20 eur, josta maksan vielä palkkaveroni 17% = 17,10 eur

Yritykseni tulostavoite:

Tavoitteeni on tehdä joka kk 80 kpl 100 euron kehystyksiä, jolloin saan
8000 euron kuukausiliikevaihdolla 1600 euroa palkkaa.
Jos tämä on mielestäsi kohtuutonta, voit toki pyytää alennusta. Ainoa summa, joka tässä yhtälössä joustaa, on yrittäjän palkka.


Nyrkkisääntönä voisikin sanoa, että hinnasta usein 1/3 osaa menee veroihin ja muihin pakollisiin maksuihin, 1/3 osaa yrityksen kuluihin ja 1/3 (maksimissaan) jää palkkaan yrittäjälle.

Vanha sanonta, käsillä tehdään leipää ja rahalla tehdään pitää siis paikkansa tässäkin tapauksessa.

yrittajan talous

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

näkyvyyttä facebookkiin

Lisää näkyvyyttä Facebookkiin!

Lisää näkyvyyttä Facebookkiin! Tässäpä pieni vinkkivideo, miten saat yrityksellesi tai yhteisösivullesi lisää näkyvyyttä Facebookissa. Tykkää ja kommentoi toisia yrityksiä yrityksenäsi. Muista tässä kohtaa mukavat kannusteet

Lue lisää

Verkostomarkkinointi ei ole peikko!

Verkostomarkkinointia pidetään usein joko peikkona tai vähäpätöisenä. Moni kuitenkin hankkii elantonsa verkostomarkkinoinnilla. Yhdelle sopii toinen ja toiselle toinen. Verkostomarkkinointi, tai suoramyynti, on tapa yrittää ja

Lue lisää
algoritmi

Facebookin algoritmitestin tulokset

Teinpä taas “ihmiskokeen” Facebookin algoritmeillä. Tein kesäkuussa 2019 kolme päivitystä lähes samaan aikaan hyvin saman tyyppisesti. Halusin näyttää teille, miten vaikuttaa seuraavat toimet somekäyttäytymisessä: Kun

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!