Kuinka kasvoin yrittäjäksi

Kuinka kasvoin yrittäjäksi

Töitä yhdeksästä viiteen. Ei joustoa ajoissa. Pienet lapset. Yhtälönä ei niin toimiva. Aloin odottamaan lasta ja ajatus kypsyi mahan kasvun kanssa yhtä aikaa. Tämä olisi nähty ja aika on jäädä kotiin lasten kanssa. Irtisanoutuminen oli suuri helpotus.

Vuodet vierivät, perhe kasvoi. Tuli aika miettiä, mitä haluaisin tehdä isona. Sattuma puuttui peliin sen verran, että meille tuli tilattuna alueemme sanomalehti. Olin jo jonkin aikaa etsinyt koulu ja työpaikka ilmoituksiakin sunnuntain painoksesta. Bingo. Muistan lukeneeni ilmoituksen alkavasta koulutuksesta ja jotain kolahti. Huusin miehelleni, että nyt löytyi, tuonne menen, maksoi mitä maksoi. Viikon varoitusajalla istuin koulutuksessa. Lähdin ajatuksella, että käyn katsomassa ja päätän sitten. Sille tielle jäin. Ensimmäinen osion jälkeen sain oikeuden toimia hermoratahierojana ja vuoden 2015 tammikuussa laitoin toiminimen pystyyn. Tämä oli selämäni paras päätös. Totta kai alkuun kohtasin haasteita. Asiakkaiden hankinta ei ole helppo juttu pienessä kunnassa ja aloittaa varsinkin useimmille tuntematonta hoitomuotoa. Sitkeästi mainostaen facebookissa ja puskaradioon luottaen. Pikkuhiljaa eteenpäin. Noin kahden vuoden päästä oli paperit kourassa nimikkeellä Hermoratahieronnan mestari. Samaan aikaan olin hankkinut aromahierojan paperit.

Yrittäjäksi halusin ennen kaikkea siksi, että saisin joustoa työaikoihin, olisin itse itselleni vastuussa työstäni. Työpaikaksi valikoitui omakoti, josta löytyi jo valmiiksi omalla sisäänkäynnillä oleva työhuone. Alkuun ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia vuokrata toimitiloja, jos sellaisia olisi edes löytynyt omalta paikkakunnalta. Yhä toimin kotona, sillä suuren perheen äitinä luppoaika on näin helpointa käyttää hyödyksi.

Haasteita on matkan varrella ollut. Suurin totta kai asiakkaiden hankinta. Mutta on tullut huomattua myös negatiivisia puolia. Some maailmassa on helppo kirjoittaa toiselle, sen kummemmin ajattelematta ja tästäkin olen osani saanut. Nämä viestit ovat visusti tallessa, mikäli raja ylittyy uudelleen. Mutta muuten ne osaan jo sivuuttaa.

Olen hankkinut vuosien varrella lisäkoulutusta ja niitä jatkojalostan toimiviksi tuotteiksi.

Haaveissani on saada toimivat digituotteet. Paketoida osaamiseni muillekin hyödyksi. Muutama tuote jo löytyy, mutta markkinointi on todella haastavaa.

Työni on minulle todella rakas. Tunnen olevani juuri oikealla alalla. Saan auttaa päivittäin ja kätteni työn jäljen näkee myös konkreettisesti. Suurin kiitos on takaisin palaava asiakas ja kuulla myös uudelta asiakkaalta, että minua on suositeltu. Se kantaa pitkälle ja pitää yllä toiveikkuutta myös näitä haastavina aikoina.

Kirjoittaja on Katja Greus

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

kevytyrittäjyys

KevytYrittäjyys webinaari!

KevytYrittäjyys webinaari! Tallenne saatavilla! Maksuton webinaari, jossa innostava rohkaisija Sanna Jylänki, Redesan Oy:stä sekä Omapajan Anna Tervahauta sekä Marko Tyyskä juttelevat kevytyrittäjyydestä. Mitä on kevytyrittäjyys,

Lue lisää

Lisää asiakkaita? Enemmän rahaa!

Lisää asiakkaita? Enemmän rahaa! Liiketoiminnassa asiakkaat ovat keskiössä. Jos asiakkaita ei ole, ei tule rahaakaan. Jos ei tee markkinointia, eivät asiakkaat sinua löydä, eikä tule

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!