Kolme vinkkiä alkuvuoteen

 

Hyvää Uutta Vuotta 2013 – vaan miten aloittaa ja miten saan siitä hyvän?

Tässäpä kolme vuodenaloitusvinkkiä, varasta ja käytä rohkeasti!

 

1. Palaveri kirjanpitäjäsi kanssa

Säännöllinen palaveri kirjanpitäjän kanssa yrityksesi taloustietojen tarkastelun tiimoilta kannattaa. Hyvä kirjanpitäjä osaa neuvoa ja opastaa yritystoimintasi kannattavuuden kannalta. Palaveriä olisi hyvä pitää useamminkin vuoden aikaan, mutta vähintäänkin tilikauden vaihtuessa, joten hopi hopi soitto tai meiliä ja aikaa sopimaan. Ja mikäli kirjanpitäjäsi ei ole yhteistyöhalukas opastamaan sinua kirjanpitoon liittyvissä asioissa, kannattaa miettä, onko aika vaihtaa kirjanpitäjää. Sillä hyvä ja neuvova kirjanpitäjä on ehdottomasti yrittäjän paras kumppani. Nukut yösi paremmin ja tuskailematta kun voit rohkeasti kysyä kirjanpitäjältäsi vinkkejä ja neuvoja. Kirjanpitäjä ei pure, on siellä sinua ja yritystäsi varten.

2. Vakuutusten tarkistus

Milloin oletkaan viimeksi tarkastellut yrityksesi vakuutuksia? Onhan kaikki ajatasalla? Vastuuvakuutus, omaisuusvakuutus, omat tapaturmavakuutukset, kiinteistön vakuutukset (jos omia kiinteistöjä), yrittäjäeläke, mahdolliset työntekijöiden vakuutukset jne. Samalla kannattaa päivittää myös yksityiset vakuutukset, josko vaikka jälkikasvu on kasvanut, muuttanut kotoaan jne. Koti ja yritys kulkee meillä pienyrittäjillä etenkin käsikädessä – pidetään molemmista huolta!

3. Kirjoita: Mitä oli ja mitä on tulossa!

Ota esiin vihko tai vaikka sähköinen muistio ja kirjoita ylös vaikkapa vain ranskalaisilla viivoilla mitkä olivat viimevuoden tärkeimmät kohokohdat ja kompastuskivet. Toiseen muistioon kirjoita tämän vuoden toiveet ja suunnitelman siemenet. Näitä on hyvä vuoden mittaan tarkastella ja yllätysyllätys, kirjoitetut suunnitelmat yleensä pyrkivät toteutumaan tavalla tai toisella. Missä pitäisi kehittyä, mitä pitäisi poistaa?

Miten näitä voi hyödyntää yritystoiminnassasi? Jos et ole ihan varma tai muuten vain haluat pompotella ja pöllyyttää ajatuksia toisen yrittäjän kanssa, varaa vaikkapa myllytysklinikka ja saadaan näin yhdessä kassavirrat taas auki ja toiminta sujuvammaksi sekä turvallisemmaksi.

Yrittäjämäistä vuotta 2013!

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

Verkostomarkkinointi ei ole peikko!

Verkostomarkkinointia pidetään usein joko peikkona tai vähäpätöisenä. Moni kuitenkin hankkii elantonsa verkostomarkkinoinnilla. Yhdelle sopii toinen ja toiselle toinen. Verkostomarkkinointi, tai suoramyynti, on tapa yrittää ja

Lue lisää
algoritmi

Facebookin algoritmitestin tulokset

Teinpä taas “ihmiskokeen” Facebookin algoritmeillä. Tein kesäkuussa 2019 kolme päivitystä lähes samaan aikaan hyvin saman tyyppisesti. Halusin näyttää teille, miten vaikuttaa seuraavat toimet somekäyttäytymisessä: Kun

Lue lisää
sisältömarkkinointi

Persuksille potkua somettamiseen!

Persuksille potkua somettamiseen! Somettaminen, tuo nykyajan markkinointi, joka usein jopa ahdistaa. Pitäis tehdä sinne ja tänne ja sitä ja tätä. Mutta pää on tyhjä. Eihän

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!