Kevätväsymys kuriin

Kevätväsymys kuriin

Talven jäljet

jaksaminen

Väsyttää, turvottaa, ei huvita mikään, painokin nousee… Näin keväällä moni yrittäjä yhtä lailla kuin työntekijäkin on talven jäljiltä hieman uuvahtanut. Pimeys, vitamiinien vähäisyys eikä vähäisimpänä tuo vihulainen K on kenties jättänyt jälkensä niin kehoon kuin mieleen. Vai onko tullut kenties tehtyä liikaa töitä? Toisaalta monella on tainnut työt jäädä tekemättä, kun K. Joka tapauksessa on ihan normaalia väsyä, mutta tilanteeseen ei kannata jäädä jumiin. Kesä on juuri alkamassa ja olisi kiva jaksaa lomailla ja nauttia olostaan. Tässä tulee muutama pikku vinkki, joilla oloaan voi yrittää kohennella. Yrittäjän on kenties vähän vaikeampi säädellä työmääräänsä, mutta näitä yksinkertaisia keinoja jokainen voi arjessaan toteuttaa. 

Arjen kevennystä

Ensinnäkin olisi hyvä pysähtyä välillä miettimään, mitä ihan pieniä arkisia tekoja voisi tehdä, jotta jaksaisi taas tallustaa eteenpäin. Ruoka on meitä käynnissä pitävä polttoaine, siitä ainakin on hyvä huolehtia. Muista siis ylipäätään syödä säännöllisesti. Energiavajeessa tulee naposteltua mitä sattuu eikä kunnon ruoka sitten maistu. Kasviksien lisääminen ruokavalioon on kätevä konsti vähentää ruuasta saatavaa energiamäärää, kunhan pitää annoskoon entisellään. Siis porkkanaraastetta jauhelihakastikkeeseen, vihanneksia risottoon, salaattia leivälle… Kaupassa on nykyään käteviä tuorevihanneksia valmiiksi pilkottuina ja sekoitettuina, sen kun vain heittää sekaan. Keitot ovat myös mainio keino vähentää ruuan energiatiheyttä, koska niissä on paljon nestettä. Tietysti mielellään kannattaa välttää ihan rasvaisimpia tuotteita ja ennen kaikkea sitä ylimääräistä sokeria. Valkoisen vehnäjauhon sijaan voi käyttää tummempaa versiota, niin saa myös suolistolle tarpeellista kuitua. Täydellistä hiilihydraattien välttelyä on turha harrastaa, jos ei siihen ole jotain välttämätöntä syytä.Marjat kannattaa syödä pakasteesta viimeistään nyt ennen kuin uusi sato valmistuu. Ja juo riittävästi vettä, mutta muista, että et ole kameli.

Liikuta itseäsi

Mieti myös, miten saisit lisättyä edes vähän liikettä päivääsi (paitsi jos liikut muutenkin jo liikaa). Siirry paikasta toiseen kävellen aina, kun voit, nouse tuolista työpäivän aikana ja venyttele. Mene vaikka siivouskomeroon taivuttelemaan, jos et muuten kehtaa. Löytäisitkö jonkin mieleisen liikuntamuodon, sellaisen, jota jaksaisit harrastaa säännöllisesti? Älä aloita sellaista liikuntaa, josta et tykkää, lopetat sen kuitenkin vähän ajan kuluttua. Jos tarvitset kaverin lenkille, kysy tuttaviltasi, joku varmasti kamppailee saman asian parissa parhaillaan. Jos unen kanssa on ongelmia, mieti, mistä ne johtuvat ja miten asiaa voisi korjata. Voisiko vaikka sen kännykän sulkea vähän aikaisemmin? Tosi myöhään tulee nykyään viestejä asiakkailtakin, ja aika paljon näkee yöllisiä some-päivityksiä. Kännykän sininen valo tuskin ainakin auttaa saamaan unen päästä kiinni, vai mitä?

Tarvitsetko apua?

Joskus voi olla tarpeen ottaa avuksi ammattilainen, jonka kanssa yhdessä pohtia näitä asioita. Jollekin riittää lyhyt elämäntavan tarkistus ja muutosstartti, toinen ehkä kaipaa pitempikestoista valmennusta. Valmentajan valinnassa kannattaa olla tarkkana ja tarkistaa hieman taustoja sekä mitä tarjottuun valmennukseen kuuluu, sillä alalla vallitsevat kovin kirjavat käytännöt. Muista kuitenkin aina, että sinun itsesi on tehtävä muutokset, valmentaja ei voi niitä sinulle luvata. Olisin muuten kovasti kiinnostunut, mitä olisit valmis maksamaan esimerkiksi 6 viikon valmennuksesta, johon kuuluu viikottainen henkilökohtainen kontakti videopuheluna, ryhmän tuki sekä materiaaleja tarpeen mukaan sähköpostilla?


Muista, että apua on aina saatavilla:
Yrityssparraus yksinyrittäjille ja pienyrittäjille sunnattu matalan kynnyksen apu.

Tsekkaa myös YritysMuuntamo!

Tarjan Taivutus facebookissa

Tarjahuttunen Sparraaja

Instagram @taivuttelija

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointia, miksi?

Sisältömarkkinointia, miksi? Jatkuva mainosvirta on erityisesti sosiaalisen median saralla arkipäivää niin yrittäjille kuin kuluttajillekin. Päivittäin jopa tuhansille mainoksille altistuminen turhauttaa kuitenkin meitä kaikkia aina silloin

Lue lisää
swot analyysi

Miten SWOT analyysi auttaa markkinoinnissa?

Miten SWOT analyysi auttaa markkinoinnissa? Mikä on SWOT analyysi? Miten SWOT analyysi auttaa yrityksen markkinoinnissa? Miten SWOT analyysiä käytetään? Tarvitseeko pienyrittäjä SWOT analyysin? Siinäpä lista

Lue lisää
markkinointia maailmalla

Yhdessä maailmalle?

Yhdessä maailmalle? Haluatko olla mukana viemässä YritysMuuntamoa maailmalle ja saaden itsellesi näkyvyyttä samalla!? 👉Tehdäänkö yhdessä! Homman nimi on sellainen, että jätä yhteystietosi ja me postitamme

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!