Kannattaako lomailla?

Jos lomailet, ei tuu rahaa eikä asiakkaat tykkää! En voi laittaa kauppaa kiinni enkä olla vastaamatta puhelimeen. Pakko painaa pitkää päivää!
Onko näin? Loma on investointi itseesi, sinä olet yrityksesi tärkein työkalu. Pidä siitä huolta. Huolla työkaluasi, kuten huollat autoasi ja muitakin laitteita.

Investoi siis rohkeasti itseesi – lepää. Se kannattaa!

Redesanin perustaja, yrittäjä Sanna Jylänki kirjoitteli nappulan 0-asentoon laittamisesta keväällä näin:

Nappula 0-asentoon.

“Olen puhunut monille yrittäjille oman päänsä nollaamisesta – enkä tarkoita humaltumista, enkä muitakaan päihdeaineita – vaan työasioiden unohtamista hetkeksi, mahdollisimman totaalisesti. Tämä vaatii opettelua, eikä yleensä onnistu ensimmäisinä yrittäjyysvuosina. Mutta tähän oppii, jos haluaa. Ja suosittelen – se kannattaa!

Sinä olet yrityksesi tärkein työkalu – jos et välillä oikeasti huili, menee työkalu epäkuntoon ja rasittuu jopa lopullisesti toimintakunnottomaksi.

Itse olen opetellut lomailuun vertauskuvan jolloin “käännän nappulan nolla-asentoon”. Silloin ei työasioita mietitä, ei vastata puheluihin (jos ei nyt ihan pakon pakon pakko ole – onneksi nykyisin voi ulkoistaa myös tämän, eikä yksikään puhelu jää hoitamatta lomasta huolimatta) eikä lueta meilejä. Ei murehdita laskuista (no kannattaa ne ennen lomaa tsekata kuntoon) – ei tekemättömistä töistä eikä hoitamattomista hommista. Ollaan vaan. Viikossa saa jo huikean paljon lepoa kun koettaa olla pohtimatta edellä mainittuja asioita. Viikossa kun harvoin mikään vielä menee peruuttamattomasti pieleen. Väsyneenä et saa juuri mitään aikaan – pää ei toimi, inspiraatiot ovat hukassa ja innostuminen nollilla. Take a break!

Kuten sanoin, tätä pitää opetella. Pitää uskaltaa olla ajattelematta ja murehtimatta. Kummasti ajatukset selkiävät aika nopeastikin kun opettelee tämän nollaamisen taidon. Enkä suosittele käyttämään tähän alkoholia, ainakaan enenpää kuin yksi tai kaksi pientä rentouttavaa napsua. Pelaa, liiku, lue, lepää, käy jossain uudessa paikassa, työnnä työajatukset pois päästäsi.

Aina kun työasia pyrkii mieleesi – pyri heti ajattelemaan muuta. Opit kyllä!

Yleensä nollausaikaa tarvitaan vähintäänkin 3-4 päivää – mielellään viikko, parikin. Kukin tarvitsee erilaiset ajat, mutta mitä useammin, vaikkapa parin-kolmen kuukauden välein pystyt nollaamaan hiukan viikonloppua pidemmän ajan, alat toimia paremmin jatkossa! Ota tästä siis tapa.

Ja sitten nappula 1-asentoon.

Sitten moottori käyntiin ja hommiin! Eikö tullutkin ideoita ja aivan uudenlainen draivi? Minulla ainakin. Lisäksi käynti jossain muualla ja perheen parissa touhuaminen tuo uudenlaista perspektiiviä elämiseen ylipäänsä.

Ja vaikka lomailu joskus vähän maksaakin, se yleensä kannattaa. Onhan se yksi investointi omaan jaksamiseen ja elämän laadun parantamiseen. Älä siis ikinä väheksy loman tarpeellisuutta – vaikka et aina matkustelisikaan kaukomaihin – huili silti jotenkin jossain. Kokemuksesta voin kertoa, että kyllä kannatta, vaikka joskus kirpaiseekin alkuun.

Kerron tästä mielelläni lisää vaikkapa sparrauksen merkeissä, jos jäit pohtimaan miten tämän voisi tehdä”

Hyvää Juhannusta!

Katso vielä kuvaava video, mikä onkaan homman nimi lomailussa:

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lisää luettavaa

Sparraajat apunasi!

Sparraajat apunasi! Vaikka Sanna lähti palkkatöihin, niin sparrausta saa edelleen! Upeat sparraajamme ovat apunasi, päänä ja olkapäänä. Muista myös uusi Rohkasu.fi palvelu sekä tuttu YritysMuuntamo.

Lue lisää

Rohkasu.fi palvelu on nyt avattu!

Rohkasu.fi palvelu on nyt avattu! Luuletko ettet pysty? Tiedän että pystyt! Anna Sannan auttaa! Rohkasu.fi palvelu on nyt auki. Kun kaipaat pientä tai isompaa rohkaisua

Lue lisää
sanna-jylanki-yritysasiantuntija

On aika isommalle muutokselle

On aika isommalle muutokselle Redesanin yrittäjä Sanna Jylänki Laukaan kunnan yritysasiantuntijaksi 2.5.2022 alkaen, Redesan toimii jatkossa taustalla. 16 vuotta päätoimisena yrittäjänä on opettanut minulle suunnattomasti

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!