Integraatio – mitä se oikein tarkoittaa?

Julkaistu Julkaistu: Blogit

Integraatio – mitä se oikein tarkoittaa?flashnode

Ohjelmistointegraatio. Mikä omituinen lainasana, joka ei ole vielä oikein päässyt juurtumaan suomalaisten sanavarastoihin. Siksi onkin aivan normaalia, jos uusi, tekninen ilmaisu lähinnä hämmentää. Monelle pk-yrittäjälle ohjelmistointegraatio on kuitenkin avain helpompaan arkeen ja paperitöiden vähentämiseen, ja siksi siihen kannattaa perehtyä, ainakin tämän blogipostauksen mittaisen, ohikiitävän hetken verran.

Wikipediankin mukaan integraatio tarkoittaa kahden erillisen yhdistämistä tai keräämistä yhdeksi kokonaisuudeksi. Konteksteja on monia, mutta sinua yrittäjänä kiinnostanee nimenomaan ohjelmistojen yhdistäminen. Käytössäsi on todennäköisesti alastasi riippuen useita ohjelmistoja; kenties verkkokauppa myyntiä varten, CRM-järjestelmä myynnin työkaluna ja taloushallinnon ohjelmisto numeroiden pyörittelyyn. Tekniikka on tehnyt elämästä helppoa: tieto kulkee pilvipalveluissa helposti ja on saatavilla koko ajan. Todennäköisesti olet hankkinut ohjelmistot, jotka toimivat parhaiten juuri sinun yrityksesi tarpeisiin. Mutta koska ohjelmistoja ei ole tehty toimimaan yhdessä, ne eivät jaa tietoja keskenään. Joudut siis näpyttelemään tiedot moneen kertaan ja copy-pasteamaan numerosarjoja ohjelmasta toiseen, jotta arki pyörii ja asiakkaat pysyvä tyytyväisinä.

Kun ohjelmistot integroidaan eli automatisoidaan, ne toimivat yks’ yhteen. Kun asiakas esimerkiksi tekee tilauksen verkkokaupassa, tieto tilauksesta siirtyy suoraan muihin ohjelmistoihin, tilaus siirtyy laskutukseen automaattisesti ja varastosaldo päivittyy saman tien. Manuaalinen, käsin tehtävä näpyttelytyö jää siis arkirutiineista pois kokonaan.

”Hullu paljon töitä tekee” sanoo suomalainen sananlasku. Yrittäjä tekee todennäköisesti paljon töitä vaikkei hullu olisikaan, mutta miksi tehdä enemmän kuin todella on tarvis? Laskelmiemme mukaan esimerkiksi verkkokauppiaalla kuluu keskimäärin ainakin tunti päivässä erilaisiin paperitöihin. Se tarkoittaa, että automaation avulla yrittäjälle jää ainakin viisi tuntia viikossa esimerkiksi markkinointiin tai asiakaspalveluun. Samalla säästyy satoja euroja kuukaudessa. Aika kun todella on rahaa.

Annetaanpa esimerkki. Eräs Flashnoden asiakas on muutamassa vuodessa valloittanut kansainväliset markkinat. Yrittäjäkaksikko päätti heti yrityksen alkutaipaleella, että aikoo lähteä ulkomaille hakemaan kasvua yritykselle. He tekivät päätöksen, ettei manuaaliseen työntekoon
tuhlata lainkaan aikaa, vaan annetaan tekniikan hoitaa se, mihin tekniikka pystyy. Muutamassa vuodessa he ovat valloittaneet markkinat Euroopassa ja saaneet jalansijaa Amerikassa ja Aasiassa.

Flashnode toimittaa integraatioita pk-yrityksille kuukausihintaan. Palvelu on tehty yrittäjälle helpoksi, sillä Flashnoden tekniikkatiimi hoitaa teknisen puolen alusta loppuun ja palveluun kuuluu myös tekninen tuki. Sinulla on varmaan muutakin tekemistä kuin tutustua teknisiin yksityiskohtiin.

Kun yrittäjän ei tarvitse huolehtia tilauksista, laskuista, papereista, numeroista, kuiteista, kuljetuksesta ja varastoista, jää kallisarvoista aikaa brändin vahvistamiseen ja bisneksen kehittämiseen. Sillä siitä integraatioissa todella on kyse: tekniikan kehittymisestä ja paremmin käytetyistä työtunneista.

Voisiko sinun yrityksesi hyötyä automaatiosta? Älä jää yksin miettimään – Varaa ilmainen konsultaatio flashnodeosoitteesta https://www.flashnode.com/fi/

Kirjoittaja:

Meeri Niinistö, markkinointiharjoittelija

“Meeri opiskelee media-alaa ja on integraatioamatööri, mutta kaikenlaisen automatisoinnin suuri fani.
Flashnode tarjoaa maailman parhaita integraatiopalveluita pk-yrityksille. Tavoitteena on auttaa yrityksiä kasvattamaan liiketoimintaansa tehokkaiden ja täyden palvelun integraatioiden avulla.”


Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi?
Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon - voit poistua milloin vain haluat.
Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme!
Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!


Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Contact us

Yksi kommentti “Integraatio – mitä se oikein tarkoittaa?

  1. Olen itsekin vankka ohjelmistoihtegraatioiden kannattaja, ja tehnyt noita itsekin. Paljon noista löytyy hyviäkin esimerkkejä, mutta osa saattaa toimia aika huonosti tai kömpelösti.
    Suurin ongelma lienee standardien puute. Vaikka saman toimialan sovelluksissa käsitellään periaattessa samoja tietoja, tiedon esitystavat voivat olla kuitenkin hyvin erilaisia. No, ei ehkä pidä valittaa. Onhan (meillä) sovelluskehittäjällä jatkossakin töitä!

    Ihan esimerkkinä olen itse taistellut erään tuntiseurantasovlluksen kanssa, josta olisin halunnut muodostaa taloushalinnon sovellukseen myyntilaskuja. Minulla ei ole tässä tapauksessa mahdollisuus vaikuttaa noihin rutiineihin mitenkään, vaan olen näiden sovlellusten kehittäjien “armoilla”. Tunnit siirtyvät osittain, mutta taloushallinnon puolella joutuu kuitenkin tekemään turhan paljon töitä, jotta lopulliset laskut voidaan lähettää asiakkalle. Tämä tapa sovelltuisi kyllä tilanteeseen, jossa volyymit ovat hyvin pienet, mutta isomiille volyymeille ei tätä tapaa voisi suositella.

    t. Kaj Bredenberg

Vastaa