Harjoittelupaikka Redesanissa

Harjoittelupaikka Redesanissa

Olen Sanna Lindgren ja opiskelen Liiketoiminnan ammattitutkintoa (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala, visualisti). Olin harjoittelussa Redesan Oy:ssä 27.1-13.3.2020 välisen ajan. En oikein tiennyt, mitä odottaa, sillä yritys oli minulle uusi ja alakin itselle aika vieras. Katsoin tietenkin nettisivut ja Facebook-sivut etukäteen, mutta niiden perusteella en vielä hahmottanut, mistä tarkalleen ottaen itse yrityksessä on kyse. Brändiväristä ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä. Sannasta sain jo aika hyvän mielikuvan, vaikken katsonutkaan hänen videoitaan etukäteen. (jätin tarkoituksella katsomatta, etten muodosta mitään ennakkokäsityksiä). Sanna oli juuri niin persoonallinen, energinen ja asiantunteva kuin hänen videonsa antavat olettaa, unohtamatta hänen huumorintajuaan. Itse olen luonteeltani enemmän SomeSennin tyylinen, vaikka en ihan yhtä kärkkäästi tuo mielipiteitäni julki, enkä ole edes yrittäjä.

Oli mukavaa tehdä töitä aika rauhallisessa ympäristössä, kun samoissa tiloissa oli vain 3 työntekijää minun lisäksi. Työharjoittelun aikana suoritin kaksi näyttöä, liiketoiminnan tehtävissä toimimisen sekä markkinointiviestinnän toimeksiannon. Jälkimmäiseen näyttöön kuului markkinointikampanjan tekeminen. Sanna antoi minulle vapaat kädet markkinointikampanjan suhteen ja teinkin markkinointimateriaalia niin printtimuodossa kuin myös videona. 

Tutustuin Sparraajakoulutuksen opetusmateriaaleihin ja tein kaikki koulutuksen tehtävät testimielessä. Lisäksi olin mukana Redesanin asiakasraati-ryhmän pyörittämisessä Facebookissa. Muu aika kuluikin enimmäkseen taustatietojen selvittämisessä, sillä toiseen näyttöön kuului useamman kirjallisen selvityksen tekeminen mm. strategiasta ja arvoista, toimintaympäristöstä ja kilpailutilanteesta.

Harjoittelija Sannan tekemä mainos

Kaiken kaikkiaan harjoittelujakso auttoi minua ymmärtämään paremmin, mihin kaikkeen some taipuu ja kuinka paljon sitä voi hyödyntää töissäkin ihan päivittäin. Eikä kaikkien postauksien, videoiden yms. tarvitse olla niin haudanvakavia, vaan mukana voi olla huumoriakin. Uskon, että ajan myötä minustakin voi tulla enemmän SomeSannan kaltainen, mutta minun värimaailmani koostuu turkoosista yms. sinisen sävyistä siitä huolimatta, että pidän myös violetista. Kiitos Sannalle, että sain olla harjoittelussa ja nähdä aitiopaikalta, millaista se markkinointi ja yrittäminen tänä päivänä on. Molemmat vaativat paljon omistautumista ja uudistumiskykyä sekä rohkeutta. Ajan hermolla pysyminen alati muuttuvassa maailmassa on haaste jokaiselle yrittäjälle. Sanna on esimerkki siitä, kuinka tämäkin haaste on voitettavissa. Voimia ja jaksamista kaikille samojen haasteiden kanssa kamppaileville ja aurinkoista kevättä.

Harjoittelija Sanna Lindgren

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

Redesan sparraus

Vinkkejä markkinointiin YouTube-LIVE lähetys!

Vinkkejä markkinointiin YouTube-LIVE lähetys! Maksuton LIVE lähetys perjantaina 25.9.2020 klo 13.00 Tervetuloa YouTube kanavallemme katsomaan lähetystä, jossa saat vinkkejä markkinointiin LIVE lähetyksessä!Tule ja kysele, kerro

Lue lisää
kevytyrittäjyys

KevytYrittäjyys webinaari!

KevytYrittäjyys webinaari! Tallenne saatavilla! Maksuton webinaari, jossa innostava rohkaisija Sanna Jylänki, Redesan Oy:stä sekä Omapajan Anna Tervahauta sekä Marko Tyyskä juttelevat kevytyrittäjyydestä. Mitä on kevytyrittäjyys,

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!