Google+ on uusi tulokas – mistä on kyse?

Google+ on uusi tulokas – mistä on kyse?

Google+ on vielä uusi alusta, suurelle yleisölle vasta reilun vuoden ikäinen mutta silti palvelun käyttöön ottaneita on jo yli 400 miljoonaa. Suomessa Plussa on otettu hyvin vastaan, aktiiviset Plussaajat kehuvat palvelun erinomaisuutta ja julkaisujen tai päivitysten hyvää näkyvyyttä.  Suomalaisia palvelussa on nyt noin 150 000, viimeisimmän epävirallisen tiedon mukaan, mutta määrä kasvaa jatkuvasti.  Useissa maissa käyttäjämäärä on ylittänyt jo Twitterluvut.

Google Plussa on aivan loistava (mutta vielä kehittyvä) ikkuna maailmaan. Mistään muusta SoMe -alustasta en ole oikein välittänyt, mutta Plussa lakaisi kertaheitolla jalat alta.

Nykyisin kaikille uusille Google -tililäisille tulee automaattisesti integroituna myös Google+, osa suurempaa kokonaisuutta johon tulee vielä liittymään hurjasti kaikkea mielenkiintoista ja ennenäkemätöntä! 🙂  Eikä väki ainakaan tuvasta vähene.

 

 

Mikä on suurin ero Facebookin ja Google+:n välillä?

Ehkä yksinkertaistettuna Facebook auttaa sinua pysymään yhteydessä niiden ihmisten kanssa jotka jo tunnet ja Google+ puolestaan auttaa sinua luomaan yhteyden niihin ihmisiin jotka haluaisit tuntea.

Kuinka menestyä Plussan puolella?

Ole sitkeä sekä kärsivällinen, piireihin pääseminen ei tapahdu viikossa eikä kahdessa vaan vie aikaa myös löytää juuri se ‘oma’ yleisösi.
Keskity aiheisiin jotka ovat sinulle mieluisia. Niitä voi olla laidasta laitaan;  Älä kuitenkaan yritä miellyttää muita äläkä turhaan mieti mitä voisit tai mitä kannattaisi postata. Ei maksa vaivaa lähteä väen vängällä tavoittelemaan piirittäjiä. Ole rehellinen itsellesi ja muille.

Pähkinänkuoressa:

  • Täydennä profiilisivusi
  • Luo alkuperäistä sisältöä
  • Jaa hyviä postauksia muilta
  • Ole interaktiivinen
  • Lataa ja jaa omia kuviasi
  • Kysele ja vastaa
  • Etsi samanhenkisiä ihmisiä
  • Älä unohda Hangouteja
  • Ole oma itsesi!

Käytä hyväksesi Google+ hakua, etsi ihmisiä jotka postaavat samoista aiheista. Jaa heidän julkaisujaan edelleen, lisää omat kommenttisi, kerro omin sanoin mielipiteitäsi erilaisista asioista, jaa hyviä linkkejä sekä tuota omaakin sisältöä.
Rinkuloi (lisää piireihin) suuri määrä Plussaajia.

Firmat hyötyvät

Yrityssivulla voi kirjoitella pelkästään vaikka vain suomeksi jos tarjontaa ei ole ulkomaille. Ja mikä parasta, piirejä hyödyntämällä voit postata juuri haluamillesi asiakasryhmille ihan eri sanomaa! Usealla eri kielelläkin.

Rekry kannattaa myös huomioida: Olen saanut jo muutaman kyselyn suomalaisfirmoja koskien. -Missä sijainti, onko hyvä maine, kannattaako hakea töihin jne.

Makuja on monia:

Agatha Christien sankarittaren, neiti Marplen kotikylä ja Douglas Adamsin universumi liftareille ovat kaksi hyvin erilaista paikkaa.

Kun vertaamme kirjallisuuden lähtökohdista erilaisia ympäristöjä, voisiko Facebook olla St Mary Mead / Lamuella ja toisaalta Google+ Linnunrata / Lontoo?

Vastaus on tietysti 42.

Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Kuten kirjallisuuden suhteen niin myös sosiaalisen median kyseessä ollessa makumieltymyksemme vaihtelevat.  Joku viihtyy erinomaisesti pikkukylän tunnelmassa mutta toinen kaipaa laajempia horisontteja, kuten minäkin.

Kaiken kaikkiaan Linnunradalla on tilaa monenlaisille kulkijoille, miksei siis meidän sosiaalisen median maailmaammekin mahtuisi monenlaista ympäristöä, mielihalujemme ja kulloisenkin tilanteemme mukaan.

Google+ on tullut jäädäkseen, vasta n. 20% suunnitelluista ominaisuuksista on otettu käyttöön.

Joko sinä olet Plussan puolella?


Kirjoittaja on Google+ asiantuntija, yrittäjä Jaana Nyström GPlussa

 

 

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Lisää luettavaa

Sparraajat apunasi!

Sparraajat apunasi! Vaikka Sanna lähti palkkatöihin, niin sparrausta saa edelleen! Upeat sparraajamme ovat apunasi, päänä ja olkapäänä. Muista myös uusi Rohkasu.fi palvelu sekä tuttu YritysMuuntamo.

Lue lisää

Rohkasu.fi palvelu on nyt avattu!

Rohkasu.fi palvelu on nyt avattu! Luuletko ettet pysty? Tiedän että pystyt! Anna Sannan auttaa! Rohkasu.fi palvelu on nyt auki. Kun kaipaat pientä tai isompaa rohkaisua

Lue lisää
Redesan logo

TIEDOTE

Redesanin toimintaa on supistettu
ja sivuston sisältöjä ja toimintoja on karsittu jonkin verran . 

Kannattaa kuitenkin vilkaista, mitä kaikkea hyödyllistä jätimme jäljelle!

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!