Älä sano ei koskaan

Älä sano ei koskaan

Minun yrittäjyys alkoi hyvin varovaisin askelin yksityisenä perhepäivähoitajana. Samaan aikaan irtisanoin itseni turvallisesta lähihoitajan paikastani kuntapuolelta. Yrittäjyys kotona kolmen oman ja kolmen vieraan lapsen kanssa oli alkusysähhys uskaltaa ja innostua, kokeilla omia siipiään.

Perhepäivähoitajana sain itse valita asiakkaani, täyttää päivät mieleisellä ohjelmalla ja hulluttelemalla hassu hattu päässä laulaa luikuttaen variksen äänellä huomasin kuinka nautin siitä että näiden pikku ihmisten ilo ja nauru saivat minutkin tuntemaan itseni varmemmaksi ja näiden vuosien aikana pääsin eroon esiintymispelostani. Mielessä kyti ajatus opiskelusta, ja uudesta ammatista. Käsityö harrastukseni ja hoitotyön kokemus pääsivät yhdistymään kun lähdin opiskelemaan jalkojenhoidon osaamisalaa. Halusin itselleni päivätyön ja yrittäjyyskään ei enää pelottanut kuten nuorena.

Opiskeluaikaan tein jalkahoitoja Osuuskunta Pegosuksen kautta joka tarjosi hyvät mahdollisuudet verkostoitua, tehdä markkinointia, hankkia asiakkuuksia ja harjoitella käytännön työtä. Osuuskunnassa toimiminen oli helppoa ja hauskaa. Siitä oli myös hyötyä hakiessani starttirahaa oman yrityksen perustamiseen. Yrittäjänä toimiminen jalkahoitajana, lähihoitaja, kodinhoitajana Hoiva ja hyvinvointi Jennilässä on lyhyen alkutaipaleen jälkeen vieläkin innostavaa ja palkitsevaa.

Verkostoituminen, avun pyytäminen, on ollut tärkeää pienyrittäjälle. Redesanista olen saanut konkreettista apua ja uskallusta kokeilla ja tehdä uutta ja kehittää omaa osaamista. Sannan avulla löysin uudet toimitilat hoitolalle, toki päätoiminen yrittäjyys vaihtui osa-aikaisen työntekijän rooliin jalkahoitajana Medicassa mutta jatkuu edelleen osa-aikaisena yrittäjänä Jennilässä. Tarkoitus on kehittää omaa osaamista ja ammatillisuutta molemmissa yrityksissä. Omajennilan mukavuusalueen ulkopuolella innostus, uskallus on kasvanut ja keskittyminen itselle tärkeisiin arvoihin ja asioihin vahvistaa omaa työtä. Minusta ei koskaan pitänyt tulla hoitajaa, yrittäjää, perhepäivähoitajaa ja mitä vielä.

Yrittäjäksi aikovalle suosittelen aluksi kevytyrittäjyyttä sekä toki rohkeutta lähteä kokeilemaan omia siipiään. Apua saa ja monenlaista kurssia on tarjolla! Tärkeintä kuitenkin ilo, into ja kyky kuunnella sydäntään ❤️
-Jenni Raappana, Hoiva ja hyvinvointi Jennilä

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

karsiminen

Karsi ja kiteytä

Karsi ja kiteytä Elämä on usein erilaisten asioiden suorittamista hengästymiseen asti. Useimmilla meistä on erilaisia velvollisuuksia työn, perheen ja vapaa-ajan tiimoilta. Mistä sitten voi tietää,

Lue lisää
näkyvyyttä facebookkiin

Lisää näkyvyyttä Facebookkiin!

Lisää näkyvyyttä Facebookkiin! Tässäpä pieni vinkkivideo, miten saat yrityksellesi tai yhteisösivullesi lisää näkyvyyttä Facebookissa. Tykkää ja kommentoi toisia yrityksiä yrityksenäsi. Muista tässä kohtaa mukavat kannusteet

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!