Yrityssparraus Sanna Mäkelä 

35,00 65,00 

Tuotekoodi - Kategoria Tagit , , , ,

Rohkaiseva pysäyttäjä matkallasi mukana!

Tsemppausta, kannustusta, vinkkejä, ideoita, neuvoja, ohjeita ja opastusta!

Varaa aika ja maksa sparraus, sparraaja ottaa sinuun yhteyttä haluamanasi aikana. 

Poista

Kuvaus

Yrityssparraus Sanna Mäkelä Sanna Mäkelä

Sanna on Redesanin sparraajaverkoston sparraaja ja käynyt sparraajakoulutuksen.

Rohkaiseva pysäyttäjä matkallasi mukana! Tuen ja kannustan sinua elämään omannäköistä elämää. Haluan omalla kokemuksellani kannustaa sinua vaikeidenkin tilanteiden läpi. Asioilla on tapana selvitä!

Yrittäjyyttä minulla on jo 14 vuoden ajalta. Ennen sitä olen ollut S-ryhmän palveluksessa Sale päällikkönä. 2005 ostimme puolison kanssa Wayne’s Coffee kahvilan Väinönkadulta Jyväskylässä. Tämän parissa meni 3 vuotta opetellen yrittäjänä toimimista. Sijainti oli kahvilalle haasteellinen ja kesät olivat hiljaisia opiskelijoiden ollessa meidän suurin asiakaskunta. Saimme myytyä tämän pois ja jatkoimme yrittäjinä eteenpäin. Tällöin alkoi jo alihankintatyöt, kumppanuudet muiden yrittäjien kanssa. Silloin tuli tehtyä siivouskeikkoja, tarjoilujuttuja sekä myös toimistohommia eli mitä vaan mistä sai rahaa. 2008 tulivat myös ensimmäiset ideat ja tuotteistukset yrittäjien apuna olemisesta.

Haaveena kyti oma ravintola ja tilaisuus tarjoutui Säynätsaloon, jossa silloin asuimme. Uutta yrittäjää kaivattiin paikallista ravintolaa pyörittämään ja tartuimme tähän puolisoni kanssa Meillä oli useita eri palveluita mm. asiamiesposti, veikkaus, a-oikeuksilla oleva ravintola, kahvila, pieni myymälä sekä alakerrassa sauna- ja kokoustilat. Ensimmäiset kesät menivät kivasti auringon paistaessa ja terassilla olut virtasi. Talvi oli haasteellisempaa aikaa. Paljon oli onnistumisen ja epäonnistumisen kokemuksia. Yksi kesä sitten oli todella haasteellinen. Satoi vettä melkein koko ajan ja rekrytoinnit oli tehty liian yltiöpostitiivisesti. Toiminta hiipui ja sitten tuli vielä yllätys perheenlisäyksen muodossa. Monia pieniä ja suuria tilanteita tuli eteen ja virheitä tuli, jotka sitten alkoivat yksi toisensa jälkeen kasaantua ja kassa sakata toden teolla. Keväällä teimme puolisoni kanssa päätöksen viimeisestä aukiolopäivästä syyskuussa ja pyrimme tuona aikana saamaan mahdollisimman paljon liikevaihtoa, jolla maksaa velkoja pois. Teimme tarkkaan suunnitellun lopetuksen, joka johtaisi konkurssiin. Päätös oli iso ja vaikea, mutta pienten lasten vanhempina laitoimme perheemme yrityksen etusijalle. Arvot ratkaisivat tämän päätöksen. Selvisimme tästä suhteellisen pienin taloudellisin vaurioin, kiitos osakeyhtiön, mutta henkisesti kesti pidempään nuolla haavoja puhtaiksi.

Jälkeenpäin on tullut armollisuus itseä kohtaan. Jokainen tekee parhaat mahdolliset ratkaisut, jotka sillä hetkellä olevilla tiedoilla pystyy tekemään. Jossittelu on turhaa ja asioista on otettava oppia tulevaa varten.

Jokin aika tämän jälkeen minua pyydettiin sitten Kimperiin mukaan. Paljon tuli kasvua ja myyntiä tehtyä sekä pienehkön rahallisen sijoituksenkin tein, mutta valitettavasti laiva ei enää siinä ehtinyt kääntyä ja muuttaa kurssia parempaan. Lopputulemana oli jälleen oven sulkeminen ja konkurssi. Tämän prosessointi on vienyt itseltä paljon aikaa ja voimavaroja. Nyt koen saaneeni tehtyä itselleni tilinpäätöksen myös tämän suhteen.

Kaikkien näiden yritysten ja erehdysten aikana olen kouluttautunut vuosien ajan NLP:n parissa- Olen nyt NLP-traineri sekä-coach. Tämä on antanut itselle runsaasti työkaluja raskaiden hetkien läpikäymiseen ja hyväksyntään.  Palkkatyötä on myös kokeiltu, mutta veri on vetänyt yrittäjäksi. Oma uskomus kaikkien vastoinkäymisten jälkeen on, että minulla on nyt annettavaa muille yrittäjille heidän arkeensa. Haluan auttaa pienissä arjen päätöksissä, tukea ja rohkaista onnistumisen hetkissä sekä vaikeissa paikoissa.

Nautin, kun pystyn auttamaan sinua eteenpäin yrittäjyydessä. Vahvuuteni on itsensä kehittämisessä ja sen erilaisissa työkaluissa, joiden avulla saadaan nytkäytettyä asioita eteenpäin ja muutettua katsantokantoja. Muutosten läpikäyminen on välillä haasteellista ja autan sinua eri prosessien läpi.

Sannan osaamisalueet:

  • Pienyrittäjän arki iloineen ja suruineen.
  • Onko arki yhtä juoksua paikasta toiseen?
  • Miten saada asiakkaita lisää?
  • Miten yhteensovittaa perhe ja yrittäjyys?
  • Mitä tehdä, kun kassa sakkaa?
  • Kuinka jaksat eteenpäin?
  • Uskallatko unelmoida?
  • Miten löytää oma potentiaali ja intohimo?
  • Miten luoda tavoitteita ja saavuttaa ne?

 

Sparrauksen kesto 30 – 60 minuuttia

Paikkakunta: Jyväskylä – Keski-Suomi

Sparrauksen toteutustavat: Puhelin, Skype for Business, sähköposti, tapaaminen

Yrittäjänä vuodesta: 2005 Wäinön Kahvila Ky, Saariston Helmi Oy, Kimperi Oy, Onnenhelmi Ay

Yritys: Onnenhelmi Ay

Kielet: suomi, englanti, ruotsi – Företagssparring på svenska – Company sparring in English.

Sanna somessa:

instagraminstagram

facebook

facebook

 

 

 

  • Ennen sparrausta voit täyttää Yrittäjän neuvolakortin ja lähettää sen Sannalle,  jolloin pääsette nopeasti suoraan asiaan. Täytä kortti (kirjautuminen tapahtuu samoilla tunnuksilla, joilla suoritat tilauksen tai jos olet jo aiemmin ostanut tuotteitamme) ja lopuksi valitse vastaanottajalistasta sparraaja jonka kanssa sparraat asioita. Sparraaja saa kortin sähköpostiinsa. Sinä voit tarkastella korttia omilla tunnuksillasi.

Maksa sparraus ja Sanna ottaa sinuun yhteyttä 1-2 vrk:n sisällä tilauksesta sopiaksenne sparrausajan ja tavan. Muistathan antaa palautetta sparrauksesta sparrauksen jälkeen. Palaute annetaan täällä, välilehdelle Arviot. 

Redesan tarjoaa sparraajaverkoston sparraajia, mutta ei ole vastuussa Sparraajan tarjoaman sparrauksen sisällöstä tai lainmukaisuudesta. Asiakassuhde syntyy sparraajan ja asiakkaan välille tilauksen tekemisen jälkeen. Redesan voi viestiä myös sparraajaverkoston asiakkaille.

Toimitusehdot sivulta löydät myös lisätietoja ALV-kannoista sekä tilaamisesta.

Lisätiedot

Sparraus

30 min, 60 min

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!