Laiskotellen

Laiskotellen

”Yrittäjä ei voi laiskotella ikinä” – ”Yrittäjä paiskii töitä joka ikinen päivä vuoden ympäri” – ”Eihän yrittäjä lomaile!”.

Näitä fraaseja kuulee edelleenkin, vielä vuonna 2017, vaikka tiedämme miten tärkeätä oman koneensa eli kroppansa huoltaminen on. Tarvitaan lepoa, laiskottelua!

Se ei kuitenkaan ole välttämättä kovin helppoa, etenkin jos yrityksessäsi on huolia taloudesta tai asiakkaiden vähyydestä. Tai ylipäänsä jostakin. Päässä pyörii väistämättä ajatukset yötäpäivää ja stressaat joka hetki, miten siis voisit huilata ja laiskotella? Vaikeaahan se on! Tiedän omakohtaisesta kokemuksesta: Muutamia vuosia sitten olin samassa tilanteessa, eikä tuolloin tuntunut hyvältä tehdä mitään muuta kuin puskea yritystään eteenpäin. Rankkaa, uuvuttavaa, pelottavaa ja väsyttävää. Kotiasioihinkaan ei osannut keskittyä, koska päässä pyöri vain miten saada yritys taas jaloilleen. Nämä hetket tulevat aina mieleeni, kun sparraan tänä päivänä vastaavissa tilanteissa olevia yrittäjiä. Tiedän siis tasantarkkaan miltä silloin tuntuu.

Kuitenkin, olisi äärimmäisen tärkeää oppia irroittautumaan pahassakin tilanteessa ajatuksista. Se nimittäin helpottaa ajattelua ja eteenpäin pääsemistä. Oppia laiskottelemaan, omalla luvalla!

Helposti ajattelemme, että on väärin laiskotella, kun hommat ovat tekemättä. Mutta ne hommat kun eivät yrittäjältä lopu ikinä, vähän sama kuin omakotitalon omistajalla: työtä riittää aina! Listat eivät lopu, eivätkä ne yrittäjällä saisikaan loppua, ne ovat osa kehittymistä myös. Silti pitää välillä hengittää ja huokaista. Olla vaan laiskana tai tehdä jotain ihan muuta. Harrastaa!

Oma harrastukseni kesällä on kesäteatterit, niissä pääsee aina irti arjesta, ikään kuin toiseen maailmaan hetkeksi. Olenkin sanonut, että yrittäjän olisi hyvä osata vähän näyttelemistä ja improvisointia, jotta pystyy vaikeissa paikoissa luovimaan ja surkeassakin tilanteessa näyttämään, että täältä noustaan! Sillä sitä me toisinaan tarvitaan, noustaksemme jaloillemme taas.

Uskon ja tiedän, että näillä eväillä pääsee taas hitusen eteenpäin. Jaksaa yrittää.

Irroittautumisen jälkeen päässä sykkii uusia ideoita ja jaksamme painaa arjessa!

Mikä onkaan sinun juttusi millä irroittaudut arjesta, uskallathan tehdä sitä? Muistathan!

teatteri
Kuva: Iida Liimatainen

Jos olet somessa, laita vaikka viestiä minulle, peukutan mielelläni!

 

Elämä on hyvää teatteria!

 

Sanna Jylänki

 

 

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

Pienyrittäjän yksinäisyys

Sparraajamme Sari Leskinen puhuu yrittäjyydestä ja sen tuomasta yksinäisyydestä. Yrittäjät tarvitsevat verkostoja ympärilleen muista yrittäjistä, että voivat jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan toistensa kanssa. Verkostot ovat

Lue lisää

Pitääkö pärjätä yksin?

Pitääkö pärjätä yksin? Eräs asiakkaani laittoi viestiä ” Ajattelin etten missään tapauksessa tarvitse sinun apua, jaksan ja pärjään kyllä. Olisi ihana kuitenkin jutella kanssasi, en

Lue lisää

Sijoittamisesta

Sijoittamisesta Haluaisin jakaa teille pari sanaa sijoittamisesta. Sekä sijoittamisesta itsestään, että itseensä sijoittamisesta. Sijoittaminen on monelle pelottava asia, ja kenties se on jollekin ylimääräisen rahan

Lue lisää

Kirjaudu tilillesi

Tilaa Redesanin uutiskirje

Haluatko saada bloggauksemme ja vinkkimme suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme ja liity joukkoon – voit poistua milloin vain haluat. Tilaajana saat etuja mm. verkkokoulutuksiimme! Tilaajalahjana 20 € ostokuponki!